dnevne doze b12,c,q10,e

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
minkamax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 12:41 am

dnevne doze b12,c,q10,e

Post od minkamax »

Molim vas da mi odgovorite da li su ove dnevne doze optimalne ili prevelike.imam vitiligo i jedna od terapija je konzumiranje ovih vitamina.inace sam profesionalni sportista.

C-1000mg
B12-1000mg
Q10-50mg
E-200-400IU
FOLIC ACID-800mcg-1mg
Nevidjena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 8:18 pm

Post od Nevidjena »

I ja imam vitiligo i pijem Oligovit, on ima mnogo manju dozu vitamina od toga sto si ti napisao... Tako da i mene bas zanima da to neko odgovori!

Koja je ostala terapija koju koristis u lecenju vitiliga?

Gde naci toliku dozu vitamina?
minkamax
Novi član
Novi član

vitiligo

Post od minkamax »

Cao, moje ime je Mina.
Ovo se dnevne doze koje preporucuje Dr.Grimes,inace strucnjak iskljucivo za vitiligo.Doze su tako velike jer su ljudi sa vit u vecini slucajeva u povecem deficitu ovih vitamina.Mislim da bi trebalo prvo da se uradi test koji pokazuje tacno koliko neka osoba ima ovih vitamina u krvi,pa tek onda pristupiti terapiji.Ovo i mnogo toga mozes da procitas(procitate) na sajtu www.vitiligosupport.com.

mene zanima da li mozda neko zna koliko kosta takva vrsta analiza krvi i gde se ona moze obaviti???
Nevidjena
Novi član
Novi član

Post od Nevidjena »

Izvini sto sam te imenovala muskim imenom.

Moje ime je Ana.

Trazila sam na sajtu to sto si napisala i nisam nasla nista u vezi tih vitamina.
Nisam sigurna za vitamine koje si napisala, ali znam da se moze uraditi analiza krvi u svakoj medicinskoj ustanovi gde se moze proveriti gvozdje, kalcijum... Najbolje je da se konsultujes o tome sa svojim dermatologom.
Npr. ako ti je gvozdje u redu nemas potrebe da ga uzimas, jer u tom slucaju nebi bilo dobro.
minkamax
Novi član
Novi član

Post od minkamax »

Ok je,hvala ti!
Prvo treba da pristupis sajtu Vitiligosupport,onda se uloguj i na forumima ces naci sve o cemu sam pisala.Ovo je najposeceniji sajt u vezi vitiliga i mozes procitati i saznati dosta toga.
Zanima me da li koristis solarijum jer ja do sada nisam ,a planiram da pocnem?
Nevidjena
Novi član
Novi član

Post od Nevidjena »

Znas kako... Ulogovala sam se, ali kada zelim da pristupijm forumima, nemogu. Znaci ja se ulogujem i to ide ok, ali kada zelim da pristupim forumu i slicno oopet mi trazi lozinku, ja je unesem i pise;
"You have no access to the forums. If you believe that your account level allows you access, please contact customer support." Stvarno neznam sta da radim :cry:

Jos ne koristim solarijum ali iskreno razmisljam o tome... :D A i citala sam negde da je solarijum nije tako stetan kao sunce.

Sta ti koristis u lecenju vitiliga?
minkamax
Novi član
Novi član

Post od minkamax »

Cao,
stvarno ne znam o cemu se radi sa tim forumima. Ja sam se ulogovala pre nekoliko godina Hoces da pokusam ja umesto tebe pa cu ti poslati na mail podatke??tamo stvarno mozes procitati najnovije informacije vezane za vit.

kao mala devojcica sam probala takoreci sve.zapravo,to su radili moji roditelji sve dok ja nisam malo odrasla i rekla da ne zelim vise nista da probam,ne zelim da spavam nocu sa nekim natopljenim gazama,ne zelim da konstantno smrdim na maslinovo ulje i slicne stvari.oni su to ispostovali i dosta dugo nisam nista pokusavala.imala sam odBojnost prema tome sve dok sama nisam pronasla ovaj sajt i dosla do zakljucka da se nas problem moze resiti samo "prirodnim putem".

Naime,kada kazem to mislim na celokupno ciscenje organizma sto podrazume dovodjenje stanja jetre u najbolje moguce stanje.Puno puta sam cula da su ljudi koji imaju vit dosta dobrog zdravlja.onda sam naisla na misljenje kineske medicine po kojoj je svaka bolest uzrocnik nepravilnog rada jetre(nemogucnosti izbacivanja otrova iz organizma).

Kako ja na to gledam,mi treba da budemo srecni jer se to odrazilo na unistavanje pigmentnih(sto je estetski problem) celija a ne na nesto drugo.Tu i ima neke logike.

Od svega sto sam procitala o vitiligu u svom zivotu,ovo mi ima najvise smisla,a procitala sam dosta toga.Najvise me je iznenadilo to da se na poslednjoj vitiligo konferenciji najvise govorilo o ovom pristupu lecenja.

sada,postoji puno nacina da se pristupi ciscenju organizma. ja bih preporucila:
knjige:Zdravi i vitki,Harvi Dajmond;Tajne pravilne ishrane,Georgij Nazarov;Moc gline,Stanisa Stojiljkovic;
casopis: Zdrav zivot
prirodne proizvode:glina,milk thistle,pau d'arco,zeleni caj.
Nevidjena
Novi član
Novi član

Post od Nevidjena »

Stvarno pocinjem biti besna jer imam neki debeli osecaj da se nauka ovim problemom skoro i ne bavi kao sto bi trebala.
Moguce je da si u pravu u vezi jetre, to ne osporavam. Ali mi je strasno krivo zasto naucnici ne preduzmu neke vece korake u vezi sa ovom bolescu kojom smatraju SAMO estetskim problemom.
Ljudi sa vitiligom ocajnicki vape za nekim funkcionalnim lekom i pocinju sami sebi biti doktor.
I ja sam se nacitala svega i svacega i probala svasta i jos uvek to radim. Ali ja se stvarno ne razumem u medicinu, sta ako nesto jos vise zabrljam zato sto nemogu naci strucnog dermatologa koji ce mi reci sta i kako.
Ja sam sigurna da se to moze izleciti. Ranije su mnoge bolesti bile neizlecive, a sada jesu. Pitam se samo koliko ce jos ljudi oboleti dok se ne napravi pravi lek.
Zelim ti puno uspeha u lecenju vitiliga, javi ako se izlecis.
Ja trenutno koristim Placental mast, dosta ga hvale, kazu da je oporavak jako dug. Ako te jos nesto zanima o Placentalu, a neznas, slobodno pitaj.

Pozdrav.
atpsport
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od atpsport »

pogledajte na mom sajtu i videcete da se prave i veca pakovanja
npr;Q10-30,50,100mg
nije nikakva reklama ali ja sve to imam
minkamax
Novi član
Novi član

Post od minkamax »

Pozdrav, prvo se izvinjavam sto tek sada odgovaram ali je trenutno u mom zivotu jako velika guzva tako da jedva stizem da obavim i stvari koje su za "moranje".

Moja prva jedina i prava terapija za vit je detoksikacija organizma,koju sam otpocela jacanjem funkcije jetre.
Pre nekoliko dana sam narucila preko net-a Milk Thistle u obliku kapi i Pau d'arco caj.
to je mnogima pomoglo pa cu i ja pokusati.

nevidjena:
pozdrav i pitaj sta god te zanima.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Post od Just Life »

ciscenje jetre postaje sve popularniji nacin oslobadjanja od mnogih bolesti na zapadu, a podrzavam ga i ja sama. Tzv "Liver Flush" je proces koji je naporan za organizam, ali koristan. Ne samo sto cisti telo od toxina nego dovodi u balans svaki hormonalni poremecaj, i sredjuje rad organa.

Postoji odlican forum o tome, pise ga jedna zena iz USA, koja je da kazem "doktorirala o tome".

Mozete naci sve informacije o ciscenju jetre i detoxikaciji kao i svasta drugo. adresa je http://askshelley.com/forum/index.php
Odgovori