Molim Vas za sto hitniji odgovor- chlamidia trach.

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim Vas za sto hitniji odgovor- chlamidia trach.

Post od ambra »

Suprug i ja smo u programu besplatne VTO i taman kad smo sve skupili od rezultata,njemu je izolovana u uretralnom brisu hlamidija! Sve to ne bi bilo cudno da ja u protekle dve godine nisam radila cetiri puta bris na hlamidiju i uvek je bio negativan! Kako je to moguce? Da li je moguca greska? Molim vas, jako mi je hitno!!!
pozdrav!
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Trebalo bi da vaš suprug uradi PCR test na hlamidiju, tako ćete izbeći nesavršenost klasičnog ELISA testa. Taj PCR se radi u nekim privatnim laboratorijama u Beogradu i nije preskup.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
ambra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ambra »

Kako se radi taj test,kojom metodom- iz krvi ili brisa?
Iako oboje zarko zelimo dete, mom muzu predstavlja problem da ponovo radi taj uretralni bris,jednostavno on ne dovodi u sumnju rezultat! Zeli da " ispije" terapiju, pa onda kontrola! Ja smatram suprotno,pogotovu sto nam se desavalo da iz dve laboratorije dobijemo potpuno razlicite rezultate kada smo radili spermokulturu , znam da terapija lecenja hlamidije dugo traje, svi rezultati koje smo prikupili ce zastareti pa cemo morati sve ispocetka, smatram da je nemoguce da ja cetiri puta budem "negativna" u protekle dve godine a da on ipak ima! Da li je po vasem misljenju moguca greska i da li je to cesta pojava?
Unapred hvala!
micika1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 10, 2006 6:41 pm

Post od micika1 »

JA BI TI PREPORUCILA DA OPET OBADVOJE URADITE ANALIZE ALI U NEKU PROVJERENU LABARATORIJU JER SLICNO SE I MENI DESILO GDJE SAM JA POSLE 3 PUTA NEGATIVNE HLAMIDIJE OTISLA NA IVF I ZATRUDNJELA ALI POBACILA U 5 MJ.KASNIJE JE USTANOVLJENO DA SMO I JA I MUZ IMALI HLAMIDIJU.SA JEDNOM TUROM JAKIH ANTIBIOTIKA SMO JE IZLIJECILI.
ambra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ambra »

ali ja sam radila tri puta u Narodnom frontu, prosto ne mogu da verujem da je kod njih greska, u jednoj takvoj ustanovi ,a muz je radio u privatnoj! Sutra idemo da uradimo taj PCR test,dogovorili smo se, pa videcemo...
I ja se spremam za IVF i na kraju sam zivaca,dodje mi da sve batalim...
Odgovori