DA LI JE MOGUCE?!?!?!?!?!?!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
DA LI JE MOGUCE?!?!?!?!?!?!
Pre dve nedelje sam imao rizican odnos ( jedna devojka mi je "pusila") i sada imam temperaturu, upalu grla, otekle su mi zlezde na preponama, a pored toga od juce osecam i neki blag svrab ili peckanje na kozici oko testisa .... koliko ja znam to su sve simptomi hiva? DA LI JE MOGUCE?????? ili je samo neka prehlada i gripa. E da i nije mononukleoza jer sam radio analize, bio sam kod lekara opste prakse za tu temperaturu i upalu grla. Sada primam penicilin injekcije. Leukociti su mi dobri, kao cela krvna slika pa i ne znaju bas sta mi je, jos cekamo neke analize u cetvrtak. Da nisu zlezde natekle zbog te bolesti ili da nije bolest i zlezde zbog hiva???
Tacnije te analize treba utorak da budu gotove a ne u cetvrtak, lekar opste prakse u beogradu mi je rekao da imam upalu grla i da cekamo te analize u utorak i onda ce valjda videti tacno sta mi je.
E da i imam 22 godine i sklon sam tim prehladama i upalama..... ali ipak otekle su zlezde i sve to posle 2 nedelje od rizicnog odnosa? da nije Hiv?
E da i imam 22 godine i sklon sam tim prehladama i upalama..... ali ipak otekle su zlezde i sve to posle 2 nedelje od rizicnog odnosa? da nije Hiv?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 8:05 pm
Evo ti odgovor !
AIDS ili SIDA ne moze da, da nikakve simptome tako brzo !
Treba da znas da postoji period inkubacije pa tek onda obolevanje.
Da ti pojasnim:
Da bi uopste mogao da odes na AIDS test treba da prodje minimalno dva meseca od zadnjeg polnog odnosa koji je po tvome misljenju bio rizican da bi se ustanovilo prisustvo antitela na virus HIVA.
A tek posle nekoliko godina zavisno od imunog sistema svake osobe pojedinacno mogu da se jave i posledice.
Ti si napisao da je tvoj odnos bio oralne prirode i pre dve sedmice, cak i ako nije bio samo oralni , nema sanse dakle da je to sto ti se sada desava zbog toga.
Inace da ti kazem da se AIDS najlakse prenosi preko krvi, polnim odnosom, oralnim seksom je redje ali se desava ako su pokvareni zubi osobe koja ti je to upraznjavala.
Da se ne bi drugi put osecao kao sada obavezno obuzdaj strasti, ukljuci mozak i koristi kondom
Ipak tebe a i radi drugih ako si imao sex sa doticnom otidji i proveri to u gore pomenutom vremenu, dakle za oko 45-60 dana od dana kada si imao rizican seksualni odnos.
Znam da postoje i testovi koji se mogu obaviti i posle samo dve sedmice ali nisam siguran da to ima i kod nas bar ja imam takvu informaciju sa zapada.
Nadam se da sam ti koliko-toliko pomogao na tvoje pitanje !
Ako nisi zadovoljan odgovorom ti se javi pa cu onda opsirnije da ti opisem !
Treba da znas da postoji period inkubacije pa tek onda obolevanje.
Da ti pojasnim:
Da bi uopste mogao da odes na AIDS test treba da prodje minimalno dva meseca od zadnjeg polnog odnosa koji je po tvome misljenju bio rizican da bi se ustanovilo prisustvo antitela na virus HIVA.
A tek posle nekoliko godina zavisno od imunog sistema svake osobe pojedinacno mogu da se jave i posledice.
Ti si napisao da je tvoj odnos bio oralne prirode i pre dve sedmice, cak i ako nije bio samo oralni , nema sanse dakle da je to sto ti se sada desava zbog toga.
Inace da ti kazem da se AIDS najlakse prenosi preko krvi, polnim odnosom, oralnim seksom je redje ali se desava ako su pokvareni zubi osobe koja ti je to upraznjavala.
Da se ne bi drugi put osecao kao sada obavezno obuzdaj strasti, ukljuci mozak i koristi kondom
Ipak tebe a i radi drugih ako si imao sex sa doticnom otidji i proveri to u gore pomenutom vremenu, dakle za oko 45-60 dana od dana kada si imao rizican seksualni odnos.
Znam da postoje i testovi koji se mogu obaviti i posle samo dve sedmice ali nisam siguran da to ima i kod nas bar ja imam takvu informaciju sa zapada.
Nadam se da sam ti koliko-toliko pomogao na tvoje pitanje !
Ako nisi zadovoljan odgovorom ti se javi pa cu onda opsirnije da ti opisem !
jako sam zadovoljan tvojim odgovorom i naravno da cu se prekontrolisati posle dva meseca. Ja sam cuo da se simptomi u vidu gripa, oteklih zlezda mogu pojaviti posle 2-3 nedelje a to sve sada ja imam tako da sam se jako uplasio. a mozda imam nesto drugo..... A mozda je sve to ipak zbog te gripe sto imam.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 8:05 pm
Zadovoljan ?
Simptomi se sigurno ne mogu pojaviti tako brzo ! Treba vremena za to , kod nekih ljudi i 10-tak godina a kod nekih svega par godina. To i jeste najveci problem upravo to sto nema nikakvih simptoma godinama i ljudi jednostavno pomisle da je sve OK i onda se bolest siri jer osoba ne zna da jezarazena. ( Cak i osobe koje izgledaju ciste. lepe. pametne itd. mogu da imaju AIDS, svi smo mi ljudi ! )
Ipak se ti prekontrolisi posle onog vremena kao sto sam ti gore napisao.
Nadam se da si naucio dobru lekciju ! Nemoj nikada sebi da dozvolis da se ponovi nesto slicno da se ne bi osecao isto.
Koristi kondom jer on je najbolja zastita i prevencija svih polno prenosivih bolesti.
Koristi "markirane" kondome ( ne koristi neproverene i nepoznate marke jer se kondomi poznatih svetskih proizvodjaca pojedinacno pregledaju elektronskim putem sa nizom dodatnih testova kako bi se otklonila i najmanja mogucnost da ode u prodaju neki koji na sebi ima rupicu ili neki drugi nedostatak).
Ne konzumiraj analni sex jer u tom slucaju moze da se desi pucanje kondoma a ako se to i radi onda koristiti deblje varijante kondoma ( mada ne vidim razloga za to - zna se za sta sluzi analni otvor, barem ja tako mislim - cast izuzecima ).
Ipak se ti prekontrolisi posle onog vremena kao sto sam ti gore napisao.
Nadam se da si naucio dobru lekciju ! Nemoj nikada sebi da dozvolis da se ponovi nesto slicno da se ne bi osecao isto.
Koristi kondom jer on je najbolja zastita i prevencija svih polno prenosivih bolesti.
Koristi "markirane" kondome ( ne koristi neproverene i nepoznate marke jer se kondomi poznatih svetskih proizvodjaca pojedinacno pregledaju elektronskim putem sa nizom dodatnih testova kako bi se otklonila i najmanja mogucnost da ode u prodaju neki koji na sebi ima rupicu ili neki drugi nedostatak).
Ne konzumiraj analni sex jer u tom slucaju moze da se desi pucanje kondoma a ako se to i radi onda koristiti deblje varijante kondoma ( mada ne vidim razloga za to - zna se za sta sluzi analni otvor, barem ja tako mislim - cast izuzecima ).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postoji test na HIV koji moze da se uradi vec posle par dana, u pitanju je pcr analiza, gde se direktno utvrdjuje dnk virusa u krvi, a ne antitela na virus. Ovaj test je prilicno skup. Ali, kao sto je vec napisano, nema potrebe za tim, jer su tvoji simptomi od neceg drugog, sacekaj dva meseca, pa se testiraj na hiv, test je besplatan u drzavnim institucijama.