Azospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
nataleks2000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Azospermija

Post od nataleks2000 »

Molim za mislenje.Radio sam spermogram prije 3 meseca dijagnoza je bila olighospermia i necrospermia sa 100000 spermatozoida.Posle 1 mesac radio sam jos jedan ali tada dijagnoza je bila azzospermia.Tri spermograma uzastopno su bile iste dijagnoze.FSH je malo visi od normale LH normalan Testosteron malo visi.Varikocela nemam niti zarazne bolesti , mikrobioloski naod je uredan.Molim vas dajte mi neki sovet.Imam 25 godina.
Zabrinut-jako
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 8:05 pm

Evo ti savet iz moga iskustva !

Post od Zabrinut-jako »

Ne znam sta se desava posto sam i ja imao problem kao i ti stim da sam ja imao varikocelu i operisao i ponovo nista.
Necu da te plasim ali i kod mene je pocelo tako, dakle oligospermija pa onda sada azospermija ( nema spermatozoida ).
Moj savet tebi : Raspitaj se da li u ovoj nasoj lepoj Srbiji postoji ijedna banka sperme gde bi mogao da sacuvas svoju spermu za eventualnu vestacku oplodnju u slucaju da ti se desi ovo sto je i meni.
Koliko sam se ja danas raspitao kod moga urologa on je rekao da ne postoji, ali ipak mislim da bi to moralo da bude. Posle toga idi kod doktora pa se leci ako moze da ti nesto pomogne a ovo nek ima za situaciju nedaj boze, kada buses planirao decu.
Nemoj da te plasim mozda sve bude ok ali ipak se raspitaj ima li negde mesto gde bi se sperma odlozila za eventualnu naknadnu vestacku oplodnju. Barem ja imam takvo iskustvo !
nataleks2000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Azospermija

Post od nataleks2000 »

U subotu sam radio hormonski status FSH , LH ,Testosteron , Estradiol su se normalizovani ali je sada malo Prolactin visi i zbog njega sada imam mrtvih spermatozoide i izrazita aglutinacija.Ja se nadam da ce biti bolje.
Odgovori