suva i osetljiva koza a akne levo i desno od brade

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
xmetatronx
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm

suva i osetljiva koza a akne levo i desno od brade

Post od xmetatronx »

Ljudi, pomagajte!!!
Imam 26 god. i akne su mi se pojavile pre 4-5 god. ali samo na regiji levo i desno od brade i kao sto su mnogi probali sve i svasta tako sam i ja i rezultata niotkuda. Sta jos da uradim?
A ovo je specifican slucaj jer mi je SUVA i uzasno OSETLJIVA KOZA!
pozz
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Izvini sto sam indiskretna, a da li si musko ili zensko? Nisam mogla da primetim iz posta, a to je jako bitno za razvoj situacije.
Ako si zensko, proveri jajnike, a ako si musko, probaj Bobov recept.
Bobo?????
Gde je savet?
xmetatronx
Stalni član
Stalni  član

zensko

Post od xmetatronx »

U pitanju je zenska osoba,a sto se tice jajnika pre mesec dana sam snimala i sve je ok, bez cisti, mada je levi malo pomeren i kazu da sam imala upalu za koju ni sama nisam znala.Inace menstruacije su redovne i uzasno bolne a vec oko 1 god. pokusavam da zatrudnim i nista.Sada neznam da li je zbog mene ili zato sto moj suprug ima ulcerozni kolitis i pije neke tablete koje privremeno dovode do steriliteta.
trazila sam od gin. da proverim hormone jer mi se pojavila pojacana maljavost,pojavile mi se dlacice oko areola na grudima.A vec 2 god imam alergiju na sunce pa sam pila i mazala se sa nekim preparatima na bazi kortikosteroida i doktorka kaze da su te dlacice posledica toga.
eto, ako nesto jos zatreba od inform. tu sam
pozzz
evo sad sam se umila hladno vodom i imam utisak ako se nasmejem da ce mi lice da se raspadne, toliko je to suvo....
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Moguce da ti se cini da ti je lice suvo, a u stvari je isusheno od raznih preparata koje si probala. Meni je tako bilo pre godinu dana, skroz isusheno, ni sam nisam znao je li suvo ili masno. Bilo kako bilo moj predlog je sledeci:

1. uvece: pranje lice "Avene Cleanance gel" - om, nakon cega na suvo lice nanoshenje kreme sa vocnim kiselinama i retinom "Avene Diacneal"

2. ujutru: pranje lica Avene Cleanance gelom, nakon njega hidratantnu kremu za osetljivo lice sa UV zashtitom "Avene Hydrance Optimale SPF15B 15A"

Ako planirash trudnocu, onda je predlog drugaciji:

uvece i ujutru: pranje lica "Avene Cleanance gelom", i nanoshenje kreme "Vichy Normaderm".
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Mozda greshim, ali mislim da kad se planira trudnoca ne sme da se koriste kreme sa retinoidima koje sadrzi Avene Diacneal, Dragana15 ce ti dati najtacniji odgovor. Ako sme, onda najbolje da uzmesh nju.
xmetatronx
Stalni član
Stalni  član

Dr. Ser

Post od xmetatronx »

Juce sam bila kod cuvenog dermatologa Sera
i on mi je rekao da mi koza nise suva vec masna i sve sto sam koristiola je bilo potpuna propast. Dao mi recepr i u apoteci su mi pripremili gel i jos nesto za negu i to pocinjem vec veceras da primenjujem pa za 3 nedelje cemo videti ucinak.
Pozdrav
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Makki je u pravu. Krme sa retinoidima NE SMEJU da se koristi ako planirate trudnocu i tokom trudnoce, posto retinodi imaju duboku moc prodiranja, pa dolazi do sistemske resorpcije.Tako da Avene Diacneal ne dolazi u obzir.
Javite rezultate za 3 nedelje. Nadam se ste rekli doktoru da planirate trudnocu, da se ne bi desilo da neki od tih preparata sadrze retinoide(sto je moguce, posto su isti cesti sastojak krema i preparat za negu masne koze). I proverite hormone, zbog maljavosti.
Pozdrav,
Dragana
Odgovori