Plikcici na dlanovima i stopalima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Kima87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2016 1:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Plikcici na dlanovima i stopalima

Post od Kima87 »

Nedavno mi se pojavljuje osip na stopalima i dlanovima, u vidu sitnih ili vecih tvrdjih plikcica koji pomalo svrbe, na tabanima pogotovu pa ih cesto rascesam. Ne znam da li je u pitanju gljivica ili ekcem pa ako nekom mozda izgleda poznato..Inace i dlanovi i stopala mi se ne znoje jer imam suvu kozu i slabu cirkulaciju..

http://postimg.org/image/7thka7i0n/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Plikcici na dlanovima i stopalima

Post od aaaca »

То на рукама је онда од рукавица које мораш редовно да переш. А на стопалима можда чарапе не мењаш довољно често или ти се стопала упаре па добијеш екцем.

Мислим да је најбоље да узмеш неку цинкову маст (Судокрем, на пример, ваљда се тако зваше) и мажеш у танком слоју.
Kima87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2016 1:01 pm

Post od Kima87 »

Menjam carape svakodnevno, jedino sto spavam u njima skoro pa uvek jer mi je slaba cirkulacija. A sto se rukavica tice ne nosim ih...i kad ribam koristim one jednokratne. Da li da uzimam nesto za gljiivice tipa canesten ili da mazem i na dlanove cinkovu mast?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако нису рукавице онда неки алат или шта друго. То се јавља када се дланови много зноје али ти рече да ти се не зноје. Треба да пронађеш узрок.

Лично бих мазао ону Судо цинкову крему. Први ефекти треба да се појаве већ после неколико дана.
Odgovori