operacija kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
gagiuskas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 03, 2006 7:34 pm

operacija kuka

Post od gagiuskas »

molim vas da mi neko odgovori,posto sam vrlo zabrinuta.moj brat ima 30 godina i rekli su mu da mora da mijenja kuk.Kakav je taj operativni zahvat i cula sam da postoje neke injekcije od ajkuline srzi koje se ubrizgavaju.Zna li ko gdje je nabolje raditi tu vrstu operacije i da li je oporavak tezak.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Pretpostavljam da je Vasem bratu receno da treba da mu se ugradjuje vestacki kuk. S obzirom na njegove godine, verovatno se radi o tzv. bescementnom vestackom kuku. Svi pacijenti za ovu vrstu operacije se upisuju na "listu cekanja" i pozivaju se zavisno od toga kojom brzinom drzava odvaja novac za ovu vrstu oepracija. Ne mogu da vam kazem tacno vreme cekanja, ali je neuporedivo krace nego ranijih godina.

Sto se tice "Banjice", pregledi se zakazuju na 011-3672-921. Za pregled je potreban odgovarajuci uput i rentgenski snimci.

Oporavak posle ove operacije je dosta brz. Ustajanje iz kreveta obicno usledi 1-2 dana posle operacije, a u bolnici se ostaje do tri nedelje.

Sto se tice injekcija od ajkuline srzi i slicnih preparata, nije mi poznato da postoji bilo sta sto od ostecene hrskavice moze da napravi zdravu i novu. Dakle, nemojte bacati pare.
gagiuskas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 03, 2006 7:34 pm

Post od gagiuskas »

hvala mnogo,
Ivancica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 3:56 pm

Kad smo kod operacije

Post od Ivancica »

Moja majka treba da operise kuk. Za to se priprema vec duze vreme i treba da ode na operaciju kroz mesec dana. Vecina stvari u vezi samog zahvata mi je jasna ali me interesuju one usputne stvari, znaci oporavak (ima 55 godina) , da li je potrebno da prilagodim krevet, auto, cula sam za Wc solju da postoje dodaci koji se kupuju.
Hvala unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Posle ugradnje vestackog kuka su zabranjeni prebacivanje operisane noge preko zdrave, okretanje operisane noge ka unutra i savijanje operisanog kuka preko 90 stepeni. Dakle, zivotne aktivnosti treba prilagoditi tim ogranicenjima. Namerno ne nabrajam pojedinacne aktivnosti jer bih sigurno bar nesto zaboravio da pomenem.
Odgovori