Postovani,
Imam par pitanja pa bih vas zamolio ako neko zna i ima vremena da mi pomogne.
Na kaziprstu desne sake vec duze vreme 4-5 godina imam problem da se koza pocne sušiti,pucati i ponekad toliko pukne da krv počne curiti.Ovo mi se dogadja tokom cele godine i nakon nekog vvremena to se povuče kao da nije nista bilo i onda sve iz početka.
Pre 2 godine sam bio kod dermatologa i on mi je dao dijagnozu.. Lichen simplex chron.L28
promene na prstima šake u vidu lihenifikovanih površina praćenih pojavom regada.
Prepisao mi je mast Esperson 2x uveče i ujutru...Jos mi je napomenuo da je to vetovatno od neke hemije što koristim ...Promenio sam svu hemiju sapun,šampon i ostalo ali se sve i dalje ponavlja...Od te kreme mi nije nista bolje...
Pucanje koze na prstima sake
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pucanje koze na prstima sake
Користиш ли какве рукавице?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 10:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
koristim obicne rukavice zimi...ali mi se ovo javlja tokom ceel godine...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Вероватно нешто хваташ рукама што изазива сталне инфекције. Најчешће се јавља код рукавица, волана, алата,...
Узмеш чашу млаке воде и у њој размутиш пуну малу кашику соде бикарбоне и добро размутиш. Онда прст/прсте, које си претходно опрао сапуном, држиш у том раствору бар десет минута. Било би добро када би тако могао два-три пута дневно. После немој да испираш прсте већ само благо обриши. После можеш да намажеш Пантенол машћу, али само танко.
Узмеш чашу млаке воде и у њој размутиш пуну малу кашику соде бикарбоне и добро размутиш. Онда прст/прсте, које си претходно опрао сапуном, држиш у том раствору бар десет минута. Било би добро када би тако могао два-три пута дневно. После немој да испираш прсте већ само благо обриши. После можеш да намажеш Пантенол машћу, али само танко.
Lichen simplex chronicus nastaje uglavnom zbog dve stvari: stresa ili alergije. Ako nisi primetio da si alergican na nesto onda prihvati da je stres i gledaj da ga nekako smanjis. Stresan period zivota cesto stvara kozne probleme. Meni je dijagnostifikovan lichen simplex chronicus et prurigo. Dermatolozi ovu promenu lece najcesce potentnim kortikosteroidima i to one najvise klase. Medjutim to je samo privremeni lek jer kortikosteroidi stete nadbubreznoj zlezdi i zato se i primenjuju najduze dve nedelje. Ja sam licno koristio Didermal, Elocom i Klobetrazol koji svi uklone problem na odredjeno vreme. Didermal ti je nisko potentni kortikosteroid i moze se kupiti bez recepta. To mozes probati i sam. 7 dana 2x dnevno uz nastavak 3 dana po 1x dnevno. Medjutim ja sam pored svega toga koristio i razne kreme i losione koji ne pomazu nista. Od jeftinih do skupih. Na kraju jedino sto pomaze a ne sadrzi kortikosteroide je Eucerin AtopiControl Aktiv Creme. Mozes da je nadjes u Liliju za 1100 din. Stvarno pomaze, mada ne znaci da ce pomoci i tebi. Nista od prirodnih lekova ne pomaze (sirce i te gluposti) kao ni pantenol, mast nevena i sl.Ja sam zadovoljan sa Eucerinovim proizvodom mada sam probao i Atopi Control Losion koji mi nije pomogao. Trenutno ispitujem i dejstvo kreme CortinaT pa cemo videti. Za sada samo ta eucerinova krema daje neke rezultate. Slobodno shvati ovo kao reklamu jer moram da ih hvalim kad posle 6 godina borbe sa tim problemom jedino ta krema daje neke efekte.