Talog u mokraci

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
kkk20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 22, 2015 3:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Talog u mokraci

Post od kkk20 »

Pozdrav :wink:

Otprilike nekih zadnjih mjesec ili nesto vise sam primjetila nesto bjelicasto u mokraci koje mi lici na talog koji ustvari samo zamuti mokracu. Inace mi je u 95% slucajeva normalan urin i onda se odjednom iz cista mira pojavi ovaj zamuceni :roll: s tim da se zadnju sedmicu malkice cesce pojavi, bar svaki peti put recimo.

Onako citam na internetu i vidim da pise da je moguce u pitanju infekcija, ali ja recimo nemam nikakvih bolova, peckanja, svraba, bas nista sto bi recimo upucivalo na upalu. Ne osjecam ni da je miris nesto jaci nego inace. Ustvari, vrlo rijetko mi se zna desiti da osjetim lagano peckanje nakon mokrenja koje brzo prodje, ali ovo je pojava sa kojom se povremeno susrecem skoro citav zivot tako da ne znam koliko moze biti povezano sa iznenadnom infekcijom.

Jedino da pripomenem da pijem magnezijum, nisam bas najsigurnija da li mi se pojava zamucenog urina podudara sa pocetkom konzumiranja (otprilike da jeste) i poslije sumece tablete ostaje slican bjelicasti talog u casi tako da ne znam da li je ustvari on krivac.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Talog u mokraci

Post od aaaca »

И ја сам некада имао талог и то скоро трећину чашице коју сам носио на анализу. Када сам тамо те кретене у лабораторији питао о чему се ради сви су ме гледали бело као да причам о марсовцима. Ни у резултатима ништа није писало.

Право да ти кажем више не обраћам пажњу на тај талог тако да и не знам да ли га имам. Ето, ништа ти нисам помогао.
kkk20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 22, 2015 3:49 pm

Post od kkk20 »

Pa dobro, donekle jesi pomogao :D
Citam da je povremeno normalno imati zamucen urin radi nekih kristala/soli, ali meni se ovo sad cesce ponavlja pa mi nije jasno do cega je. Ne znam da li je moguce imati neku infekciju urinarnog trakta bez nekih posebnih simptoma? Ili mozda vaginalna infekcija, kandida ili sta vec?

I evo opet mi se ponovilo, nakon sto je citav dan bio normalan urin. I svaki put se zadesi bas navecer ili rano ujutru, ne znam da mi se ikad tokom dana pojavilo.
Da jedem neku posebnu hranu zbog koje bi se zamutilo, ne pada mi nista na pamet. Pijem doduse omegu 3, ali ne vidim neku poveznicu s tim. Sa magnezijom sam zasad prekinula, pokusat cu piti vise vode nego trenutno pa cu pratiti dalje situaciju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Пробај да однесеш на анализу. Можда неко успе да установи о чему се ради.

Проблем је што савремени лаборанти више не користе микроскопе. Сада се сви курче разним медицинским уређајима. Више ми инжењери знамо медицину него лекари и лаборанти.
Odgovori