Рана на нози

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
zravka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2015 1:30 pm

Рана на нози

Post od zravka »

Поздрав.
Имам велики проблем са неком чудном раном на нози. Прво се појавило мало црвенило које било суво па се полако ширило у круг док се није почело гнојити, али је увек било суво. Тада сам посетила доктора опште праксе и рекла сам му да ме је ту можда мачка закачила зубом али нисам сигурна, и он ми је прописао Синодерм и 3 инекције Гентамицин. Проблем се наставио ширити док није почела отицати и нога, а онда ме доктор упутио код дерматолога који ми је прописао Белодент и неке три инекције за алергију после којих се оток на кратко повукао. Прописивала ми је после и антибиотике, али проблем се наставио. Кад ми је прописала трећу врсту антибиотика и рекла ми да њој то изгледа добро А НИЈЕ! одлучила сам потражити мишљење другог дерматолога који ми је одма рекао да су то гљивице и прописао - поставићу фотографију. http://postimg.org/image/yzw0o4gbp/
Након што сам то намазала почело је да ме пецка и да се опет шири, а и наставило да отиче и да помало цури.Не знам више шта да радим након 3 месеца шетања по докторима без решења.
http://postimg.org/image/pk0zdwlb9/
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Рана на нози

Post od Dejanbg »

Ako se šire kao crveni prstenovi u krug kao meta mogu biti gljivice, al od površne gljivične infekcije teško da može noga da otiče...

Ako je otok izražen ne bi bilo loše da pogleda vaskularni hirurg
zravka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2015 1:30 pm

Post od zravka »

Можете на фотографији видети како изгледа и где је оток. Пликови мали се појављују и иду према прстима и горе.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Уф! Па теби је цело стопало отечено. Шта каже болид, да јој изгледа добро? Реци јој да оде код очног лекара.

Кругови су типични за крпеља. Можда се даље закомпликовало због потпуно погрешне терапије. Препоручујем ти да одмах одеш код инфектолога.

Које си антибиотике пила и колико дуго?
Odgovori