Ja sam planirala da za koji dan odem kod dr Šera u Dž. Vašingtona na pregled ali čitajući ovaj forum sada sam potpuno obeshrabrena. Inače ne podnosim da je neko drzak a da ne pominjem čekanje na red, luksuz koji ne mogu da si priuštim.
Razlog zbog koga sam razmišljala da odem je u stvari da bih čula još nečije mišljenje pošto se već 5 meseci lečim u Experto Credite ordinaciji kod dr Lazarevića i u početku sam primetila znake poboljšanja stanja ali sad posle toliko vremena ono se pogoršalo. Stručni termin za stanje je Acne vulgaris faciei papulosae, a ono što ja vidim je sitan osip po čitavom licu iz kojeg se formiraju 2 vrste akni: one koje sazrevaju i čiste se i one koje su potkožne, tvrde, bolne i crvene. Dajem već mnogo novca za lečenje, a sada mi je u tretman uključen i Differin gel o kojem sam čitala nešto po forumima i nisam baš oduševljena iskustvom drugih koji su ga koristili. Molim vas dajte neku preporuku kome bih mogla da se obratim za pomoć pošto još izgleda kao da ima nade da se nešto uradi, pre nego što ga upropastim agresivnom terapijom. Da ne pominjem da imam 21 godinu i izgledam kao pubertetlija, ne mogu da se šminkam i slično..
Acne vulgaris
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Acne vulgaris
shazalakazu napisao:Ja sam planirala da za koji dan odem kod dr Šera u Dž. Vašingtona na pregled ali čitajući ovaj forum sada sam potpuno obeshrabrena. Inače ne podnosim da je neko drzak a da ne pominjem čekanje na red, luksuz koji ne mogu da si priuštim.
Razlog zbog koga sam razmišljala da odem je u stvari da bih čula još nečije mišljenje pošto se već 5 meseci lečim u Experto Credite ordinaciji kod dr Lazarevića i u početku sam primetila znake poboljšanja stanja ali sad posle toliko vremena ono se pogoršalo. Stručni termin za stanje je Acne vulgaris faciei papulosae, a ono što ja vidim je sitan osip po čitavom licu iz kojeg se formiraju 2 vrste akni: one koje sazrevaju i čiste se i one koje su potkožne, tvrde, bolne i crvene. Dajem već mnogo novca za lečenje, a sada mi je u tretman uključen i Differin gel o kojem sam čitala nešto po forumima i nisam baš oduševljena iskustvom drugih koji su ga koristili. Molim vas dajte neku preporuku kome bih mogla da se obratim za pomoć pošto još izgleda kao da ima nade da se nešto uradi, pre nego što ga upropastim agresivnom terapijom. Da ne pominjem da imam 21 godinu i izgledam kao pubertetlija, ne mogu da se šminkam i slično..
Mislim da je najbolje za tebe da pocnes sa Roakutanom,naravno to ti mora doktor prepisati i moras znati da ne smijes da zatrudnis narednih barem godinu dana
Ja ti iskreno preporucujem da promenis dermatologa.
Otidji kod nekog od ovde pominjanih,koji su se pokazali odlicno,
dr Zorica Peric,dr Slavica Djurisic,dr Lidija Sekulovic.
Diferin je inace odlican lek,i posto imas tvrde,podkozne akne(cistice) mislim da si neki retinoid jos davno trebala da imas u terapiji.
Ne znam zasto je lecenje skupo,prepostavljam da si isla na neke tretmane,za kojima verovatno nema potrebe.
Zao mi je kada citam da ljudi i dalje "izvlace" pare na raznorazne tretman akni,kada je terapije relatvino jednostavna.
Neko bi trebalo ozbiljno da se pozabavi sa tim i iste sankcionise.
Otidji kod nekog od ovde pominjanih,koji su se pokazali odlicno,
dr Zorica Peric,dr Slavica Djurisic,dr Lidija Sekulovic.
Diferin je inace odlican lek,i posto imas tvrde,podkozne akne(cistice) mislim da si neki retinoid jos davno trebala da imas u terapiji.
Ne znam zasto je lecenje skupo,prepostavljam da si isla na neke tretmane,za kojima verovatno nema potrebe.
Zao mi je kada citam da ljudi i dalje "izvlace" pare na raznorazne tretman akni,kada je terapije relatvino jednostavna.
Neko bi trebalo ozbiljno da se pozabavi sa tim i iste sankcionise.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke.
Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica.