Bubuljice po licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Tijana992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 22, 2013 10:54 pm

Bubuljice po licu

Post od Tijana992 »

cao svima :)

imam 20 godina i nikada nisam imala problema sa bubuljicama po licu, medjutim, vec pola godine mi je lice uzasno osjetljivo. Stalno mi iskacu podkozne bubuljice po celu, i ponekad sa strane brade, oko usana. I jos veci problem je sto "fleke" od bubuljica ostanu i po mjesec dana nakon sto bubuljica prodje. Moram napomenuti da nisam od onih koji cackaju lice, cijede bubuljice (mada to radim samo kada postanu bijele). Bila sam u Podgorici kod Saljica i dali su mi neki losion kojim vec mjesec dana mazem lice, ali nema nikakvih poboljsanja...cak mi se celo pocelo perutati iako ima jos fleka i bubuljica i koza mi izgleda dosta suvo i dehidrirano. Takodje da napomenem da ne stavljam pudere, tako da bubuljice nemaju veze sa tim. Posto polako odustajem od Saljica, zakazala sam pregled kod dr.Karadaglica koji u Podgoricu dolazi 24.maja.
Interesuje me da li neko od vas ima slican problem, da li imaju iskustva sa dr.Karadaglicem, i da li mogu da mi preporuce nekog dermatologa koji je dobar u Podgorici?
Mislim, nije meni lice puno bubuljica, ali me zabrinjava to sto se pojavljuju sad i sto ne mogu naci nacin da ih smirim i uklonim i sto prosto volim da imam cisto lice, kao i do prije pola godine...
hvala! 8)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bubuljice po licu

Post od aa_aca »

Карадаглић је изузетан лекар.

Лице си средила лошим начином живота. Да ли да нагађам или ћеш сама да напишеш какав живот водиш? Шта си променила у последњих годину-две дана?
Tijana992
Novi član
Novi član

Post od Tijana992 »

cao!
sto se ishrane tice, nisam je mijenjala uopste (iako je to cesto nezdrava hrana tipa sendvica, tjestenina...), jer prosto ne stizem da se zdravije hranim jer sam malo vremena kuci...pijem vode 1,5-2 litre dnevno...
jedino sto bi mozda bilo vazno, mada nisam ni sigurna koliko jeste to sto svaki dan putujem na fakultet autobusima koji su jako prljavi, ali gore sam vec navela da ne diram lice nikad... mada, i kad imam pauzu izmedju semestara, onda ne putujem autobusima, ali lice ne moze da mi se iscisti...
sto se fizickih aktivnosti tice, aktivna sam dosta, mada sam uvijek i bila... planinarim, idem na fitnes, uglavnom sam prilicno aktivna, ali opet, nisam tip koji se znoji pa da pomislim da je mozda u tome problem... ne znam, jedino bih mozda povezala problem sa tim putovanjem svakodnevnim...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако сам те добро разумео ти се не знојиш. Да ли?
Tijana992
Novi član
Novi član

Post od Tijana992 »

upravo tako...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

То значи да сви токсини остају под твојом кожом. Последице могу да буду свакојаке.

Нађи начин да почнеш да се знојиш. Да ли се знојиш када се бавиш спортом?
Nemke3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Nemke3 »

Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke. :evil: Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica. :wink:
Odgovori