Pozdrav,novi sam član ovde i voleo bih da postavim par pitanja u vezi moje kožne bolesti koje imam od svoje treće godine (sada imam 18).Alergiju kao sto sam već spomenuo imam od svoje treće godine i od tada se lečim samo od strane dermatologa i lekara opšte prakse.Pored kožnih promena imam i astmu koja je pod kontrolom i sa tim nemam problema.Radi se o tome da me na pojedinim delovima tela uopste ne popušta crvenilo koje se nalazi u predelu lica,vrat,šake što izaziva nesnosan svrab i sušenje kože na tim mestima.Na tim odredjenim mestima mi je koza vidno oštećena i dolazi do perutanja i sušenja kože.Koristio sam svakakve preparate tipa kreme,tablete,meleme,a u poslednje vreme završim i na inekcijama (lemod,urbazon,dexason,sinopen...) koje sadrže kortikosteroide pa izbegavam odlazak kod lekara,pa sam hteo da čujem vaša mišljenja i vaše preporuke.
Alergičan sam na ribu,med (nutritivno), a inhalatorno bukvalno na sve od prašine,polena,grinja,korova,različitih trava...Probao sam sa raznim dijetama za čišćenje organizma,koristio kupke za bebe,kupanje u hipermanganu,morskoj soli,nosim samo pamučnu odeću,soba i mesto u kojem boravim je čisto i uredno ali i dalje imam problema sa crvenilom i svrabom.Ako imate neke preporuke ili neko mišljenje voleo bih da ga podelite sa mnom. Hvala u napred!
Crvenilo i svrab
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Crvenilo i svrab
Детаљно опиши шта једеш и пијеш.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 27, 2015 11:04 pm
Sve na sta sam alergičan od hrane izbegavam (riba,med,kikiriki,) ,čak sam i primetio da kada sam pod alergijom i jedem nešto slatko (čokolada,keks...) da mi crvenilo postaje sve izraženije.Bio sam na raznim dijetama koje sam dobio od strane lekara i nisu dale bas neko poboljsalje jer je meni crvenilo uvek tu samo nekad vise izrazeno , a nekada manje.Trenutno nisam ni na kakvoj dijeti,jedem sve osim ovih namirnica na koje sam alergican.Alkoholna pića uopšte ne konzumiram,i gazirana pića jako retko.Trenutno pijem Homo Zeolit (glina) radi čišćenja organizma.Takodje ne jedem jako začinjenu hranu,niti onu koja sadrži konzervans.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Треба ми детаљно шта једеш.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am
Ovde se radi o hroničnom ekcemu,od dermatološke terapije jako Vam je bitna odgovarajuća nega kože sindeti (sapuni bez sapuna ) za pranje suve koze kao i primena emolijentih kremova (imate različite proizvodjače avene,la Roche Posay itd.). Predlažem Vam pošto ste skloni alergijama prethodno uzmete tester kreme i stavite je malo na unutrašnju stranu podlaktice ,ako nema crvenila nakon 48h možete da je koristite.
Što se terapije tiče predlažem Vam Elocom krem 2x dnevno u fazi pogoršanja kao i Aerius tbl 2x1.
Što se terapije tiče predlažem Vam Elocom krem 2x dnevno u fazi pogoršanja kao i Aerius tbl 2x1.