Epididimitis, jaki bolovi, natekao testis MOLIM HITNO!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Serghio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 02, 2016 2:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Epididimitis, jaki bolovi, natekao testis MOLIM HITNO!

Post od Serghio »

Postovanje za sve.
imam 33 godine, pre nekoliko dana imao sam jacu i duzu ejakulaciju u kojoj mi se ucinilo da pri kraju ima krvi sam za dva sata ponovo to uradio i primetio ejakulat narandzaste boje uz prisutnu nelagodu u testisima. Sutra dan sam ponovo ejakulirao i ejakulat je bio braon boje uz pojacane bolove desnog testisa. sledeci dan su se uvece bolovi znatno pojacali i imao sam blagu temperaturu, pa sam probao da vidim da li se ejakulat ocistio (jer sam mislio da je pukao neki kapilar), tada je bio oker boje.
Kada sam se probudio ujutro nisam mogao da ustanem od bolova.
Shvatio sam citajuci ovaj forum da je u pitanju "epididimitis" jer mi je pasemenik bio tvrd, uvecan i bolan.
Odmah sam popio brufen i otisao kod doktora opste prakse koji mi je dao injekcije gentamicin od 160 i diklofen radi bolova i hitno poslao kod urologa na Bezanijsku kosu jer je bila tada ta ustanova dezurna, posto je bio 31. decembar. Temperatura mi je bila 38,4.
Urolog me je brzo primio i nekako, moram da priznam, nije bio sav u elementu.
Pokazao sam mu epididimis koji je natekao, a on ga je bez detaljnog pregleda samo dotakao prstom i napisao dijagnozu "epididimitis", rekao da je gentamicin odlican i prepisao 7 dana 2x120, znaci ujutru i uvece uz strogo lezanje, elevaciju testisa i stavljanje obloga sa burovim tabletama, pa za sedam dana na kontrolu.
Kada sam dosao kuci stavio sam obloge i ujutro se probudio gde sam primetio da mi je desni testis mnogo uvecan, tezak i bolan, stane u celu saku, ima ga oko 5-6 cm u duzini negde 2-3 puta veci. Zbog toga jako tesko mogu da idem jer moram da idem da primam injekcije, iako mi je sestra u Bezanijskoj kosi rekla da moraju kuci da dolaze da mi daju. Bol ne osetim prilikom lezanja i elevacije testisa uz obloge ali ne smem da ustajem iz kreveta jer me pece i testis i gore iznad prepone.

Primio sam ukupno tri injekcije gentamicina, testis i dalje jako mnogo boli i imam temperaturu 38, sve stoji kako je i bilo od juce, pa me zanima da li ce se to dalje komplikovati ili ce polako testis da se smanji i da li je terapija dobra.

Jos, posto mi urolog nije nista detaljno pregledao, jako se puno bojim da nije nesto drugo u pitanju, na primer torzija i da li je moguce da je ta jaka ejakulacija povredila nesto unutra jer od tada je sve i pocelo.
Moram da priznam da sam imao povremeno tupe bolove u tom testisu obicno posle dizanja jako teskih stvari, koji su se povlacili posle par dana.

Moram dodati da sam imao pre 5 meseci urinarnu infekciju koju sam lecio cephalexinom izazvanu bakterijom proteus mirabilis koja je bila slabo osetljiva na gentamicin. Sve tegobe urinarne infekcije su prosle posle terapije, jedino ponekad ujutru kad mokrim kao da osetim taj miris proteusa (miris govedje supe). Kriv sam sto nisam uradio urinokulturu ponovo.
I tu se plasim da nije ta bakterija nekako inficirala testis ma da ne verujem da moze, ali cisto da spomenem jer gentamicin je nece savladati.

Izvinjavam se radi velikog teksta ali hteo sam sve kombinacije da stavim na sto, pa ako neko postoji strucan i ljubazan da mi kaze da li je sve to normalan proces lecenja epididimitisa jer se bojim da ne ostanem bez porodice.

Unapred zahvalan.
Odgovori