Skočni zglob

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
floki13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2015 2:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Skočni zglob

Post od floki13 »

Poštovani,

Imala sam povredu skočnog zgloba pre oko 9 godina. Otok je prosao i u pocetku je sve bilo u redu, međutim, posle oko godinu dana su se pojavili bolovi, išla sam kod doktora, gde je dr rekao da je sve u redu. Bolovi traju godinama, posebno leti, i pored skočnog zgloba postoji konstantni otok koji je tvrd kao kost. Ove godine sam išla na rengen i na fizikalnu terapiju, ortoped je rekao da je sve u redu. Međutim jako sam zabrinuta zbog tog otoka i bola, i ne znam da li taj problem uopšte može da se vidi na rengenu? Na magnetnu me nisu slali. Hvala unapred na odgovoru
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Skočni zglob

Post od aaaca »

Бојим се да је сада касно. Вероватно ти се приликом повреде нешто померило што није враћено на своје место. Можеш да одеш код Милана на преглед али сам скептик:https://activo.ls.rs/rs/

Иначе поремећаји меких ткива не могу да се виде на рендгену осим у ретким случајевима.
floki13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2015 2:35 am

Post od floki13 »

Hvala na odgovoru, pretpostavila sam da je kasno. Nisam iz Beograda, tesko da mogu sada otici, mozda za par meseci. Doktori su mi rekli da se kao ne brinem tako je kako je, nije strasno. Fizioterapeut je sumnjao na kalcifikat, ali nije ni to. Jedino mi je cudno kako to nesto moze biti tako tvrdo, kao kost pored skocnog zgloba. Hvala u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Онај ко зна, само на пипање ће знати о чему се ради. Можеш да набавиш један већи неодимијумски магнет и држиш у чарапи поред "отока". Да би било ефекта мораш да га носиш бар 20 сати свакодневно, па да видиш неке ефекте после неколико месеци. Ако је калцификат постепено ће се ресорбовати. Ако је некакво укљештење тетиве то мора да се намести - ако може.

А можда се укљештење калцификовало. Онда би за једно годину дана, када калцификат нестане, можда могло да се намести.
Odgovori