Pitanje...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Anita Stil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 25, 2015 10:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Pitanje...

Post od Anita Stil »

Pozdrav.Imam pitanje za doktora.Uradila sam MR i nalaz je sledeći:
L5-S1 IV prostor je sužen,pokrovne ploče iregularne,značajno degenerisane,uz retrokorporealnu spondilofitozu.Disk je degenerativno izmenjen i pokazuje masivnu mediolateralnu protruziju koja iritira desni,a kompresivno dislocira levi S1 radiks.Mediosagitalni dijametar spinalnog kanala 10mm.IV forameni početno ekstraneuralno stenozirani.Zaključak:Masivna medilateralna protruzija L5-S1 iritira desni a kompresivno dislocir levi S1 radiks,uz relativnu stenozu kanala.
Inače godinama unazad imam bolove u donjem delu kičme,zadnje četiri godine imam problem sa levom nogom,trne i boli.U poslednjih godinu dana sam četiri puta bila " ukocena".Bila sam na terapiji strujom,to nije dalo rezultate.Čekam mišljenje neurohirurga,a do tada bih volela da znam šta mi preporučujete.Hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Pitanje...

Post od aaaca »

Свакодневно получасовно истезање кичме уз помоћ Истекија плус јачање мишића.
Odgovori