Ne znam kome da se obratim više jer mi nije jasna pojava na mojoj koži. Elem pre 6 nedelja otprilike, sakupljali smo suprug i ja lešnike u dvorištu i samo odjednom u roku od sat vremena izbije mi osip po laktovima i kolenima. To su sitne crvene bubuljice u kombinaciji sa crvenim suvim pečatima. Malo sam istraživala po internetu i videla da sličan izgled ima Pityriasis rosea. Medjutim mene niti svrbi niti peče, samo su pečati i bubuljice jarke crvene boje. To je prolazilo dve nedelje jer sve sam mislila proći će jer sam pročitala da to prolazi samo od sebe. Medjutim kada mi se proširilo skroz po rukama od ramena do noktiju na prstima i od kukova do noktiju na nogama na prstima. Svuda na santimetar razdaljine imam crvene ljuspaste pečate i bubuljice po celim udovima, sada mi se širi i po stomaku. Pre nekih tri nedelje sam otišla napokon kod dermatologa jer me već hvatao strah. Doktorka mi je konstatovala Pityriasis roseu. Prepisala mi je sinoderm kremu tj neku kombinaciju sinoderma x3 i tablete aerius 1x1 i injekcije lemod x4. Nakon nedelju dana od posete doktorki kada sma išla na kontrolu, osip se proširio po prstima i po stopalima. Pojačala mi je injekcije sada lemod x4 i aerius x2 i mast sinoderm i jos neku vodu. Medjutim sada mi se osip proširio po stomaku. Dala mi je da radim skarifikat najveće i najcrvenije fleke koje imam a to je prva koja je izbila i ona je nepromeljivog izgleda već 6 nedelja. Kao i da uradim UK. Sada meni nije jasno, svi govore da rosea svrbi ali mene ne svrbi ni malo od početka pa sve do sada. Imam svuda po rukama i nogama i sada i kreće po stomaku i dalje me ne svrbi. Sada mi je prepisala doktorka Beloderm mast ali jednu tubu, medjutim pošto ja moram je nanositi na veliku površinu dala mi je nju da je mažem 3 puta dnevno ali ja sam je posle 4-vrtog mazanja potrošila.... pročitala sam u uputstvu na papiru u tubi da se krema ne koristi prilikom rozacee ili tako nešto... sada mene interesuje da li neko može da mi kaže iz ovog dali zvuči kao rosea ili je nešto drugo? Sledeće nedelje radim taj skarifikat jer prvi kožni lekar koji mi je dostupan je udaljen 50 kilometara kao i ustanova u kojoj mogu raditi ovaj test. Strah me jako hvata jer nastavlja da se širi, strahujem da ne dodje do lica... Ovo sve mi traje 6 nedelja i uopšte se ne povlači. Iste je boje kao i kad je izbilo možda ove prve na laktovima su se malo osušile. Da napomenem neki su sumljali iz moje okoline da nisu boginje... nisu jer sam sve preležala imam 22 godine inače .... Neki savet ako imate bila bih vam jako zahvalna...