Svrab kože glave
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 19, 2015 2:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Svrab kože glave
Pozdrav, vec dugo imam ovaj problem, isao sam kod 4 dermatologa i nijedan nije uspeo da resi ovaj problem. Radi se o tome da kada operem kosu, sutra dan krece nenormalan svrab koze glave. Ukoliko operem uvece svrab se obicno javlja u jutarnjim satima sutrasnjeg dana. Ako pocnem sa cesanjem stvar postaje jos gora i svrbi sve vise i vise, ukoliko istrpim, svrab nestaje. Pio sam mycoseb tablete i prao mycoseb samponom, tablete su mi pomogle jedan period, medjutim stetne su za jetru pa ih nije preporucljivo piti duzi period. Sa samponom i nisam imao uspeha. Svrab nekada nestane, ukoliko promenim vodu kojom perem, npr. koristim bunarsku, a zatim operem vodom sa vodovoda onda prestane svrab, a posle nekog vremena pranja vodom sa vodovoda desava se isto, svrab se vraca, isto tako i kada se vratim na bunarsku. Ako sam osisan na kratko svrab je slabiji, a ukoliko imam duzu kosu onda je dosta intenzivniji. Kada krene svrab obicno sam koristio diprosalic losion koji je ok, malo pece ali svrab prestane, dermatolozi su mi preporucili i sinoderm, koji mi uopste nije pomogao. Pre 3 dana sam opet uradio bris koze glave koji ima sledeci rezultat. Bio bih vam zahvalan ukoliko imate resenje.

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Svrab kože glave
Не знам како переш косу и како је сушиш и да ли нешто носиш на глави.
Можда само имаш проблем са сувом кожом која због тога сврби. Шампон у коси треба да се задржава само пар секунди. Дакле поквасиш косу, нанесеш шампон, запенушаш и одмах испираш. Ако дуго сушиш косу то додатно исушује кожу.
Можда само имаш проблем са сувом кожом која због тога сврби. Шампон у коси треба да се задржава само пар секунди. Дакле поквасиш косу, нанесеш шампон, запенушаш и одмах испираш. Ако дуго сушиш косу то додатно исушује кожу.
-
- Novi član
Moze biti da je to, ja nanesem sampon i stoji 3-4 minuta, kosu ne susim, niti nosim kakve kape, kackete i sl.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Три-четири минута?!?! Секунди!
-
- Novi član
Pokusacu pa cu videti, posle prvog pranja kako si mi rekao i dalje je isto, videcemo. 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Колико често переш косу?
-
- Novi član
Svaki drugi dan.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Покушај да проредиш прање, али постепено.
-
- Novi član
Hvala na savetima, pokusacu i sa tim.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Прање косе на начин на који ти то радиш сигурно превише исушује кожу главе. Значи задржавање шампона на глави сме да траје највише двадесетак секунди, а прање је у просечним условима живота довољно на пет дана. Учесталост прања наравно да зависи од машћења и прљања косе па се томе треба прилагодити. Иначе пречесто прање косе може да изазове и супротан ефекат: превелико машћење косе.
-
- Novi član
Sve ja to razumem, ali je malo teze izvesti u praksi, treniram svaki drugi dan i bas se znojim, mogu samo da zamislim sta bi bilo da ne perem kosu izmedju dva treninga....
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То је оно што сам рекао да треба прилагодити. Нормално је да опереш косу после тренинга, али као што рекох само брзо нашампонирај косу и одмах испери. Ја чак у таквим ситуацијама за прање косе употребљавам исти шампон који користим за тело.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am
Vaša koza glave je osetljiva i suva(vode u našoj sredini su tvrde koje još dodatno isušuju kosu) ,te Vam preporučujem upotrebu šampona za osetljuvu kosu (Eucerin npr.),takodje možete da koristite i Uriage Pruriced gel za kosu (koristi se 1-2 puta dnevno)lakistrike95 napisao:Pozdrav, vec dugo imam ovaj problem, isao sam kod 4 dermatologa i nijedan nije uspeo da resi ovaj problem. Radi se o tome da kada operem kosu, sutra dan krece nenormalan svrab koze glave. Ukoliko operem uvece svrab se obicno javlja u jutarnjim satima sutrasnjeg dana. Ako pocnem sa cesanjem stvar postaje jos gora i svrbi sve vise i vise, ukoliko istrpim, svrab nestaje. Pio sam mycoseb tablete i prao mycoseb samponom, tablete su mi pomogle jedan period, medjutim stetne su za jetru pa ih nije preporucljivo piti duzi period. Sa samponom i nisam imao uspeha. Svrab nekada nestane, ukoliko promenim vodu kojom perem, npr. koristim bunarsku, a zatim operem vodom sa vodovoda onda prestane svrab, a posle nekog vremena pranja vodom sa vodovoda desava se isto, svrab se vraca, isto tako i kada se vratim na bunarsku. Ako sam osisan na kratko svrab je slabiji, a ukoliko imam duzu kosu onda je dosta intenzivniji. Kada krene svrab obicno sam koristio diprosalic losion koji je ok, malo pece ali svrab prestane, dermatolozi su mi preporucili i sinoderm, koji mi uopste nije pomogao. Pre 3 dana sam opet uradio bris koze glave koji ima sledeci rezultat. Bio bih vam zahvalan ukoliko imate resenje.