Perutave crvene fleke na licu.

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bojan_bd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 26, 2015 1:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Perutave crvene fleke na licu.

Post od bojan_bd »

Pozdrav svima. Novi sam na forumu i nadam se da ću ovdje pronaći neko rješenje vezano za moj problem. Imam 25 godina i već neko vrijeme me muče fleke na licu koje mi nenormalno smetaju (2-3 mjeseca). Crvenilo, bez svraba, perutanje, suva koža na tom području, malo nabubreno... Nisam još uvijek posjetio dermatologa jer nikako da izdvojim tih pola sata dnevno zbog pretjeranih obaveza koje imam svaki dan, tako da ću probati ovdje da nadjem nešto što bi mi moglo biti od koristi. U apoteci su mi dali prvo neki melem koji je ručno pravljen, protiv ekcema ali mi nije pomogao, zatim sam probao sa Apipol-om (mast sa propolisom) ali ni od njega nikakve pomoći i sada su mi dali Cicalfate kremu koju koristim već 2-3 dana ali vidim da ni od nje nema pomoći. Šaljem Vam slike da pogledate kako sve to izgleda. Slušam savjete i preporuke šta raditi dalje. Veliki i srdačan pozdrav svima.

1. http://prntscr.com/8vcreb

2. http://prntscr.com/8vcs12
bojan_bd
Novi član
Novi član

Re: Perutave crvene fleke na licu.

Post od bojan_bd »

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Личи на екцем. Могуће да је проблем до јастука на коме спаваш, јер ми се чини да су баш на делу лица којим се ослањаш на јастук.
bojan_bd
Novi član
Novi član

Post od bojan_bd »

Bio sam kod dermatologa. Državni je al ajd, nema veze, da probam ovo... Rekao mi je da je ovo obična iritacija kože (u sta ja sumnjam jer sam i sam rekao da ovo traje već 2-3 mjeseca al ajd`). Rekao mi je da stavljam hladne obloge od žalfije (3x po 5 minuta dnevno) i da nakon toga mažem Pantenol-om više puta dnevno i da se javim na kontrolu za 7 dana. Javljam kakvi su rezultati (u slučaju da neko ima isti problem, da proba da ga riješi ovako). Veliki pozz...
1111STEFAN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2015 2:43 am

Post od 1111STEFAN »

Ako hoces probaj flogocid kremu.
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am

Post od dr Trojanović »

bojan_bd napisao:Pozdrav svima. Novi sam na forumu i nadam se da ću ovdje pronaći neko rješenje vezano za moj problem. Imam 25 godina i već neko vrijeme me muče fleke na licu koje mi nenormalno smetaju (2-3 mjeseca). Crvenilo, bez svraba, perutanje, suva koža na tom području, malo nabubreno... Nisam još uvijek posjetio dermatologa jer nikako da izdvojim tih pola sata dnevno zbog pretjeranih obaveza koje imam svaki dan, tako da ću probati ovdje da nadjem nešto što bi mi moglo biti od koristi. U apoteci su mi dali prvo neki melem koji je ručno pravljen, protiv ekcema ali mi nije pomogao, zatim sam probao sa Apipol-om (mast sa propolisom) ali ni od njega nikakve pomoći i sada su mi dali Cicalfate kremu koju koristim već 2-3 dana ali vidim da ni od nje nema pomoći. Šaljem Vam slike da pogledate kako sve to izgleda. Slušam savjete i preporuke šta raditi dalje. Veliki i srdačan pozdrav svima.

1. http://prntscr.com/8vcreb

2. http://prntscr.com/8vcs12
Po slikama koje ste poslali mene ovo podseća na ekcem. Čime perete posteljinu? Potrebno je da koristite hipoalergijeske praškove i omekšivače za pranje. Na lice možete aplikovati elocom krem 2x dnevno 7 dana i aerius tbl 1x dnevno-7 dana
Odgovori