urinarna upala nakon polnog odnosa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
umiremgotovo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 30, 2015 3:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

urinarna upala nakon polnog odnosa

Post od umiremgotovo »

Poštovani,

inace se ne trazim pomoc na ovaj nacin, ali nemam odgovore na neka pitanja. Od skoro imam novog partnera. Nakon svakog intimnog odnosa koji je sa zastitom, ja trpim neverovatne urinarne tegobe. Ja sam uradila kompletan ginekoloski pregled i urinokulturu. Cervikalni i vaginalni bris i papa su bili dobri, a urinokultura je pokazala da su izolovane 3 vrste bakterija u broju od oko 25 000 CFU/ml (crevna i saprofitna flora), te da nije u pitanju urinarna infekcija, a lekari su mi rekli da nije potrebno lecenje. Medjutim tegobe su se ponovile. Probadanje u mokracnom kanalu pri mokrenju, cesto mokrenje i jak nagon za mokrenjem konstantno, desi se da ima krvi u mokraci. Saveti za mokrenje pre i posle odnosa, unosenje dosta tecnosti, nisu pomogli... Nakon toga sam zajedno sa partnerom uradila bris na chlamidiju, ureaplasmu, mikoplasmu, a on je jos uradio i bris uretre. Njemu su svi nalazi bili dobri, dok je meni ureaplasma pozitivna. Dobila sam terapiju 5 dana eritromicin + 5 dana hemomicin.

Da li je moguce da se meni urinarna upala javlja zbog te bakterije i zasto nakon odnosa kada partner nema tu bakteriju? I nakon sto se budem izlecila, plasim se da li ce se tegobe ponavljati. Zasto do toga dolazi kada je partner zdrav?

Da li se ta bakterija jednostavno prenosila iz vaginalnog otvora do uretre i zbog toga mi stvarala problem?

Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: urinarna upala nakon polnog odnosa

Post od aaaca »

Пошто ти се јавља крв у мокраћи, то значи да имаш песак или камење у бубрезима.
Odgovori