mezotherapia

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

mezotherapia

Post od mishmali »

molila bih vas da mi ,svi koji imate iskustva ili ste nesto culi o mezoterapiji,napisete.isla bih na mezoterapiju za skidanje strija i celulita.hvala unapred,pisemo se... :lol:
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Post od bella »

Ja imam problematicno lice i izmedu ostalog sam pokusala sa mezoterapijom.Kratkim iglicama se ubrizgava lek u kozu.Nisam dobila nikakve razultate,stoga ti ne preporucujem.Sto se tice strija,mislim da se samo hirurskim putem mogu ukloniti i da su sve ostale metode laz.Za celulit ti preporucujem promenu rezima ishrane,ja sam vec 7meseci na makrobiotickoj terapiji i celulit mi se potpuno povukao.Jeste tesko i zahtevno,pogotovo pocetak,ali zaista vredi.
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

znala sam kako se izvodi.strije ne mogu hirurski da se uklone,mogu samo one sa stomaka gde koza visi.a za celulit-kad si student,tesko da mozes da se narocito bavis ishranom,uglavnom jedem sta stignem.kad bih i brinula o hrani,makrobioticka je dosta skupa pa vrlo brzo dignem ruke.a jesi li koristila neke kreme,gelove za celulit-ja sam sve redom i pomaze mi samo galenikin proizvod!Hvala za odgovor :lol:
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

osim sto te pitah za kreme,gelove i slicno,pitam te i kako tvoja ishrana sad izgleda,odprilike-naravno?na cemu se bazira?ako nije tajna 8)
hvala na odgovoru :)
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Cao malimisu :lol: ,naravno da nije tajna,u makrobiotiku sam usla zbog zdravstvenih problema,zbog hipertireoze i evo mogu da ti kazem da sam pre par dana vadila nalaze i prvi put posle godinu dana sve je odlicno.Verujem da je i promena rezima ishrane imala uticaj.Sve to radim pod nadzorom doktora medicine koji je ujedno i makrobioticar.Ishrana mi se zasniva na integralnim zitaricama(pirinac,proso,jecam i ovas),mahunarkama(planinsko socivo,leblebija i azuki pasulj),odredenim vrstama povrca i voce mi je uvedeno tek posle 4meseca,stim da ne smem preterivati.Ono sto je mene sokiralo jeste da sam odmah posle sedam dana od pocetka terapije primetila kako se celulit povlaci,to me je dodatno ohrabrilo da radim pravu stvar.Sto se tice cena nije skupo,skupe su samo stvarcice koje dolaze iz Japana a i one traju dugo tako da na kraju i ne dodu skupe.Pokusaj da zamenis belo brasno integralnim,umesto slatkisa jedi voce i povrce izbaci sokove,kafu,suhomesnate proizvode i sigurno ce ti se celulit povuci.
Sve ovo je malo tesko uklopiti u nas savremeni nacin zivota,ali ako postoji cvrsta volja nista nije tesko.Ja sam u martu bila pred operacijom stitne zlezde,a evo danas posle par meseci sam gotovo izlecena,a povlacenje celulita je doslo kao propratni efekat.Zato draga moja :D pokusaj malo da promenis svoj *jelovnik* i sigurno ces dobiti rezultate.Pozdrav :wink:
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Ranije sam takoder koristila sve i svasta,bez nekih rezultata,sad samo koristim mleko za telo i meni se cini da Visijev gel nije los,u par navrata sam probala testere.Kad kupujes mleko za telo obrati paznju da ne sadrzi parafinsko ulje,posto nije dobro za kozu. 8)
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

jao,znam da sam dosadna,nemoj da se ljutis :oops: ,ali kako odprilike izgleda program tvog jelovnika za jedan dan?ja sam pre 3god cekala 2meseca da dodjem na red u institutu za pravilnu ishranu,u Deligradskoj.Na kraju su mi rekli da jedem sve normalno posto nisam gojazna,puno voca,povrca,intregralna testa,ako bas moram slatkise onda da budu u vidu vocnih kolaca a da mogu da jedem cak i suhomesnato u vidu i iskljucivo pecenicu posto sam ja kao u razvoju tad bila pa nije preporucljivo da nemam meso u ishrani.Smela saam i belo meso,rostilj..Gde sve te namirnice nalazis/predpostavljam u "bio-spajizu"?Pitam te za plan dnevne ishrane jer mi je,koliko god to glupo zvucalo,tesko da zamislim dnevnu ishranu bez mesa i to ne zato sto ga obozavam,vec zato sto te najduze cini sitim pa nekako nazalost ispadne najjeftinije :evil: ,ako razumes sta ti pricam.A osim toga,ujutru mi je najlakse da napravim neki sendvic sa mesishtem.Puno ti hvala.A sto se tice tvog zdravstvenog problema,ishrana je sigurno imala uticaj jer kako kazu zdravlje na usta ulazi(ne pricam napamet,nego znam jer sam donekle u medicini).Veliki pozdrav :wink:
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Pokusacu da ti priblizim svoj dnevni jelovnik,samo se plasim da te ne smorim :oops: .
Dan zapocinjem miso supom,to je supa od povrca i vakama alge zacinjena miso pastom.
Danas sam imala meko kuvani integralni pirinac posut gomasijem i kuvani brokoli zacinjen soja sosom.
Dvadeset minuta posle jela popijem banca caj.
RUCAK
Takoder miso supa,
proso posuto gomasijem,leblebija zacinjena tamari soja sosom i od povrca salata od cvekle i mrkve sa belim lukom,zacinjena umebosi sircetom i maslinovim uljem i dinstana buranija.
Vecera mi je uvek ista kao i rucak.Za uzinu obicno skuvam ovsene pahuljice,izrendam jabuku unutra ili ubacim suve grozdice ili uzmem snitu integralnog hleba ili grickam lesnike ili bademe.
Ja obicno sve skuvam dan ranije,sem povrca(mada to nije po makrobiotickim pravilima ispravno,ali drugacije ne bih stigla).Jos da ti napomenem da nikad u zivotu nisam vise jela,moji ukucani me uvek zezaju kad vide kolili mi je tanjir.Ja sam jedna od retkih koja se udebljala u hipertireozi uglavnom se mrsavi i celulit mi je nenormalno buknuo,sa 58 bila sam se udebljala na 70,kako su se hormoni stabilizovali dosla sam na 65.Kako sam krenula sa MBT skinula sam i taj visak,jako brzo i celulit mi se totalno povukao.Negde sam procitala da gojazni ljudi sa ovom terapijom skidaju i po 12kg mesecno.Jako je bitno da je ishrana izbalansirana,znaci da se na tanjiru nadu i zitarice i mahunarke i povrce,sve u odredenim proporcijama.Ja uglavnom pazarim sve ove namernice u Kicevskoj br.10 i Hilandarskoj.Mozes tamo da potrazis neku knjigu o makrobiotici.Mozda ti sve zvuci tesko i nepoznato,ali u sustini nije.Ima samo puno posla.Ja primecujem da je kod mene doslo malo do zasicenja izguracu jos neko vreme.Ali zadovoljstvo je nemerljivo,stvarno se isplati sav trud koji je ulozen.Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.Pozdrav misici :wink: .
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

jao divna si!hvala i na odgovoru i na adresama.oticicu cim nadjem vremena.unapred znam facu moje mame koja naravno sprema hranu jer ja sporet zaobilazim u krugu od km osim ako mora da se jede :D malo mi je tesko da zamislim jelovnik bez 100gr cokolade dnevno :lol: pisemo se
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

PS-ovaj jelovnik sto si mi napisala mi deluje kao SPANSKO SELO.ali dobro,posto voilim da ucim,nece mi biti tesko da ga razumem :lol:
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Preporucujem ti knjigu *ISHRANOM PROTIV RAKA* od Kusija,tu imas sve recepte i objasnjenja.I ja sam imala taj utisak kad sam krenula sa MBT.Otprilike potrebno je oko dve nedelje da se uhodas.Jos da ti napomenem da je kod mene u pitanju terapijska MB ti ne treba da budes tako iskljuciva.
Pozdrav draga moja i javi mi utiske :wink: .
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

eto mi krenusmo od mezoterapije a stigosmo da makro-terapije :lol:
zanimalo bi me ako bi mogla da mi preporucis neku knjigu gde postoji podela namirnica po sastavu ili tome slicno.koje sa kim idu,koje ne.kao i gde mogu da se nabave i kako odprilike,dok se ne snadjem,treba da izgleda dnevni jelovnik(par primera)
ja imam neku knjigu PRAVILNOM ISHRANOM DOZIVITE STOTU i ona propagira razdvajanje ugljeenih hidrata od proteina sto bi meni mozda vise i odgovaralo obzirom da sam stalno u pokretu i da ucim pa se i dosta trosim ali je konfuzno pisana a osim toga navedeno je svega par namirnica pa izbor mi i nije neki.
pisemo se.
ps-ja sam ti duboko zahvalna,najozbiljnije iako verujem da od moje pravilne ishrane nema nista jer mama ne voli kuhinju preterano vec samo kad mora a ja sam prezauzeta obavezama.ali dacu sve od sebe.moj glavni problem je sto jako brzo gubim motivaciju a isto je brzo i vratim a to je najgore-ici iz krajnosti u krajnost.
pozzic :roll:
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Cao Mali,mogu da ti predlozim da krenes sa nekim malim promenama,da onaj svoj sendvic sa puno mesista zamenis npr.sa ovsenim pahuljicama.
Kilogram kosta oko 80dinara.
Nacin pripreme
-1 solja ovsenih pahuljica
-3 solje vode
-saka grozdica ili jabuka iseckana na kockice
Ovsene pahuljice oprati u vodi i ocediti u cediljci.Staviti vodu da se zagreje i u nju sipati pahuljice i saku opranih grozdica.Smanjiti na najslabije i kuvati 20minuta.Mozes da zasladis jecmenim sladom,pri samom kraju kuvanja.
Sto se tice knjiga nisam bas imformisana,ima dosta toga na trzistu.U par navrata u casopisu Lepota i zdravlje,izlazile su dijete koje se preporucuju protiv celulita.
Budi mi dobro i pozdrav :wink:
Njanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:32 pm

Post od Njanja »

NIKAKO MEZOTERAPIJA!!!

Govorim iz ličnog iskustva. Išla sam na mezoterapiju prošlog proleća i ne samo da sam bacila novac nego sam napravila još goru situaciju. Da pojasnim: moj problem je bio celulit, realno gledano u zaista malim količinama, i "kiflice" iznad guze. Problema sa težinom nikada nisam imala jer redovno vežbam. Misleći da sebe počastim i na brzinu se rešim malo celulita odoh na MEZO. Nadajući se da će ipak biti rezultata uradila sam 15 tretmana. Kiflice su se smanjile neznatno ali su se noge zgrudvale još više jer bi na svakom mestu uboda ostajalo udubljenje, verovatno od lokalno istopljene masti. Tako su mi na svakom narednom tretmanu obećavali glatkiji izgled i iznova bockali u druga udubljenja. Na kraju sam odustala, otišla uz svađu, a koliko sam para potrošila pokušavam da zaboravim.
I to nije sve, na jesen sam ostala u drugom stanju i polako krenula da se gojim. U trudnoći sam se ugojila 12 kg što za moju visinu (177) i nije tako strašno ali grudve na butinama, zadnjici čak i listovima (sve su to mesta gde su me bockali) nikako ne mogu da izlečim. Sada imam devojčicu od 5 meseci i ponovo sam krenula da vežbam ali kakve su mi butine ni moj fitnes trener nije mogao da veruje.

Nadam se da moj odgovor nisi dobila prekasno i da ćeš se opredeliti za neki drugi način rešavanja problema. Ovo sa ishranom mi deluje OK probaću i ja :P
mishmali
Aktivan član
Aktivan član

Post od mishmali »

nije prekasno nikako!znam da je dosta skupa ali me je bas interesovalo da li to stvarno radi jer sam otvorila i temu celulit i vidim koliko na trzistu ima laznih stvari nego sam se ponadala u mezoth jer je ipak to koktel prirodnih biljcica.hvala ti puno za odgovor,bas mi znaci!
ako hoces da skines masti,dzabe trening ako se ne promeni ishrana sto ti je verovatno i trener rekao.a mozda je pametnije da odes na LPG iako sluzi skidanju celulita ali bar da ti izjednaci potkozno tkivo.mislim da bi ti to radilo posao ali se konsultuj pre toga sa terapeutom koji to radi ili sa kozmeticarem.
veliki pozdrav! :D
Odgovori