Skolioza
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Skolioza
Због чега торбу носиш стално на левом рамену?
Torbu uvek nosim na oba ramena...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Е па проблем може да буде озбиљан јер по твојим речима немаш спољашњи разлог за неједнаку висину рамена. Ако твоја докторка не зна свој посао, онда што пре промени лекара јер то мораш да решиш.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm
Zasto vam je bitno sa koje je strana skolioza evidentno je da je imate i da morate da je ispravite.Kada ste vec svesni da je imate radite na tome da je skroz ispravite i jakim misicima zadrzite to novonastalo stanje.Bez delfin korektivne sprave za ispravljanje kicme vezbi istezanja i jacanja atroficne vertebralne muskulature..skoliozu je nemoguce zadrzati u daljem napredovanju a kamoli je ispraviti.Svaka skolioza moze da se ispravi samo mora da postoji adekvatan pristup lecenju iste.Citajte malo na netu o delfin spravi i malo ozbiljnijim metodama lecenje i nacicete pravo resenje za ispravljanje skolioze.Ukoliko imate neko pitanje bice mi drago da vam dam odgovor na tu temu.
Prvo se rentgenskim snimkom mora utvrditi stepen skolioze da bi se izabrao odgovarajući pristup.Kod ove dijagnoze je od značaj pol,godište,stepen krivine,stepen rotacije,Risser-ov znak i da li su u pitanju 3 ili 4 krivine.missha napisao:Imam skoliozu, ali ne znam da li je levostrana ili desnostrana, desno rame mi je spusteno... Doktorka mi je prvo rekla da imam levostranu pa je onda rekla desnostranu?
Ukoliko je pozitivan Adamsov test pretklona tj kad se sagnete pojavi se gibus onda je sledeći korak rentgen,a ako se gibus ne pojavljuje onda je to samo loše držanje.Pozdrav
-
- Stalni član
Mala korekcija na prethodni komentar,odgovarajuci pristup lecenja bi bio mider koji bi doveo naravno pricu do hirurske intervencije.Cetvorostruke skolioze ne postoje i trostruke su jako velika retkost,gibus se pojavljuje tek god skolioza koje prelaze 20-30 stepeni ali odsustvo gibusa ne znaci da je drzanje lose,postoje jako puno skolioza koje nemaju rebarni gibus ali imaju skoliozu.
Kako to mislite postoji skolioza bez pozitivnog Adamsa?Ukoliko gibozitet ne postoji nema ni rotacione komponente koja determiniše skoliozu i nije tačno da se pojavljuju tek sa 20 stepeni,pojavljuju se i na 10 ili 15 ukoliko postoji strukturalni deformitet.
Skolioza sa tri i četiri krivine jedino i postoji,ne razumem kako su veoma retke?
Skolioza sa tri i četiri krivine jedino i postoji,ne razumem kako su veoma retke?
-
- Stalni član
Vasa teorija o skoliozama uopste nije tacna i vidi se veliko ne iskustvo,skolioze sa tri krivine su jako retke uglavnom su sa jednom ili kompenzacijom iz lumbalnog dela u torakalni dve,daj te mi rtg snimak cetvorostruke skolioze?
Najčešće su skolioze sa tri krivine jedna strukturalna i dve kompenzatorne ili dve strukturalne i dve kompenzatorne,to je valjda osnovno znanje!??
Tretiraju se sve krivine,a ne samo strukturalna,pretpostavljam da se tu slažemo?
Tretiraju se sve krivine,a ne samo strukturalna,pretpostavljam da se tu slažemo?
-
- Stalni član
Ne slazemo se bas uopste jer nista od toga nije tacno a treba ponovo da vam objasnjavam sve ispocetka,recite mi kako tretirate tj. ispravljate krivine i dajte rtg snimak tih trostrukih i cetvorotrukih skolioza pa onda da pricamo,ako pricamo o osnovnom znanju morali bi da se bavite skoliozama pa da pricamo na tu temu.
Skolioza centar konjarnik
Skolioza centar konjarnik