Postovani,
prilikom pada i potpunog prenosa tezine na jednu nogu (krupnija sam osoba), osetila sam bol u zglobu sa spoljasnje strane i duz noge (od pete ka kolenu). Bolelo je, ali sam mogla da hodam. Odmah sam oko zgloba stavila kesu sa ledom. Pojavio se otok koji nije bio veliki, a ni bolovi nisu bili prejaki. Dva dana sam mirovala, stavljala obloge i mazala Gavez kremom (i sada stavljam Burove obloge). Nakon toga pocela sam da radim, a posto radim za racunarom, posao mi nije vezan za fizicka opterecenja. Prijateljica me je odvela kod dr koji se bavi akupresurom i u cetiri tretmana (akupresura i elektro terapija) zgloba i dela noge od pete ka kolenu doslo je do toga da se bol smanjio, a otok na spoljnoj strani noge, gotovo nestao. Bol na delu od pete ka kolenu (u zoni koja je bliza kolenu) osetim prilikom hoda uz i niz stepenice, s tim sto je izrazeniji kada hodam niz stepenice. Takodje, ne mogu da vozim auto, jer prilikom pritiska pedale kvacila osecam jak bol. Napominjem da je proslo 5 dana od povrede.
Molim vas za vasa iskustva sa ovakvim vrstama povreda. Koje bi vezbe mogle da mi pomognu da ubrzam oporavak i da ubuduce nemam problema sa tim. Znam za vezbu kada stojim na stepeniku i podignem se na prste, a zatim spustim stopala nize od ivice stepenika. Da li ovu vezbu mogu da radim do granice bola ili da je radim i kada bol postoji ? Cime jos mogu da mazem zglob i deo noge od pete ka kolenu kako bih ubrzala oporavak ?
Unapred vam hvala na odgovorima.
Povreda zgloba i Ahilova tetiva
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Povreda zgloba i Ahilova tetiva
Не треба да форсираш ногу док се не опорави. Само лагане вежбе истезања долазе у обзир.