Molim za pomoć.
Već više od godinu dana imam problem sa kapcima. Naime, koža oko oka (ceo kapak i uglovi oka) mi se s vremena na vreme upali, postane crvena, naduta, peruta se, kapak otekne i spusti se, mnogo svrbi i peče. Ponekad se to javi samo na jednom ili drugom oku, ponekad na oba. Traje nekoliko dana i prestane, ali je veoma neprijatno i često se javlja. Kada se tek pojavilo počela sam da stavljam hidrociklin i ispiram bornom kiselinom. Mislila sam da pomaže ali je zapravo problem prošao sam od sebe. Onda sam otišla kod dermatologa koji mi je rekao da se to javlja zboh šminke i dao mi je Kortizon mast. Rekao mi jer da promenim celu šminku što sam i uradila ali se problem ubrzo opet pojavio. Sada više ne znam kako da rešim problem. Lekar mi nije dao nikavu dijagnozu, samo je rekao to je zbog toga, tako da ne znam kako da se izlečim. Neko vreme sam izbacila šminku ali ni to nije vredelo.
Na trljam oči, izbegavam da ih diram uopšte, veoma vodim računa da je peškir uvek čist, ne koristim nikakve jake preparate, skidam šminku čim se vratim sa posla. Nemam nikakvih problema sa vidom i okom, nema crvenila, konjoktivitisa i sl.
Da li znate šta je u pitanju?
Da li da idem kod drugog dermatologa ili možda kod oftamologa?
Da li postoji neka analiza koja bi mogla da utvrdi šta je konkretno problem?
Hvala unapred.
Problem sa kožom oko oka
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai