Molim pomoć ili razjašnjenje!
Pre par meseci sam imao problemčić koji mi se pojavio i sinoć. Posle pranja kose, koju nisam posle toga osušio, pojavio mi se neprijatan osecaj na vrhu glave u predelu korena kose, što se prilikom dodira pretvaralo u bol. Da li je neko imao sličnih simptoma i šta je to u stvari? HVALA
Bol u predelu korena kose na glavi!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm
Re: Bol u predelu korena kose na glavi!
Upala korena dlake - folikulitis
Hvala za pomoci, mada bas nisam siguran! Jos malo pomoci...kada u tom predelu glave prodjem rukom u kontra smeru od smera cesljanja osecam takodje mali otpor i nadrazaj u korenu dlake! Da li mozda ima neke veze sa pritiskom ili sl.....
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 09, 2012 10:07 pm
Isti, isti problem koji traje vec godinama. Da, godinama!
Bila sam kod dermatologa i rekao mi je da mi nije nista, i to ne kod jednog nego kod tri. I svaki mi je rekao da je to zato sto drzim rep uvezan, ili od masne kose, da ume da boli kada je kosa masna. Tek nedavno u apoteci kad sam pitala da li ima neki preparat protiv takvog bola. Nakon par pitanja koje mi je farmaceut postavio, za razliku od dermatologa koji nisu postaviil ni jedno pitanje, rekli su mi da moze biti neki problem, posto sam im rekla da taj predeo ume da svrbi nekad, i da je crven, i da ga ja uvek cackam ne znam sto pa onda zna nekada i jace da boli.
Ima li ko nagovestaja da li ovo moze biti ozbiljno? I da li treba da idem u drugi grad kod nekog boljeg dermatologa da resim ovaj problem? Jer po meni ovo i jeste itekako ozbiljan problem sa obzirom da me muci godinama i da godinama nisam vezala kosu u rep jer me boli koren kose!
A ne daj Boze da se pozalim nekome, jer me istoga trena proglase ludom!!!
Bila sam kod dermatologa i rekao mi je da mi nije nista, i to ne kod jednog nego kod tri. I svaki mi je rekao da je to zato sto drzim rep uvezan, ili od masne kose, da ume da boli kada je kosa masna. Tek nedavno u apoteci kad sam pitala da li ima neki preparat protiv takvog bola. Nakon par pitanja koje mi je farmaceut postavio, za razliku od dermatologa koji nisu postaviil ni jedno pitanje, rekli su mi da moze biti neki problem, posto sam im rekla da taj predeo ume da svrbi nekad, i da je crven, i da ga ja uvek cackam ne znam sto pa onda zna nekada i jace da boli.
Ima li ko nagovestaja da li ovo moze biti ozbiljno? I da li treba da idem u drugi grad kod nekog boljeg dermatologa da resim ovaj problem? Jer po meni ovo i jeste itekako ozbiljan problem sa obzirom da me muci godinama i da godinama nisam vezala kosu u rep jer me boli koren kose!
A ne daj Boze da se pozalim nekome, jer me istoga trena proglase ludom!!!
..evo ja bih pokusala da pomognem savetom i nacinom na koji sam ja ublazila istu boljku. nisam ekspert i ne znam u kojoj fazi moze sve da se manifestuje ta upala dlake korena,ali ja nisam mogla da spavam na potiljku glave koliko me je bolelo to. nisam isla kod lekara ali sam citala razne predloge ,ljudi su koristili razne hemije,ali ja sam se na svoju ruku odlucila za MASLINOVO ULJE. }Nekoliko puta,pre pranja kose,dobro sam natopila citavu glavu to jest kozu glave,maslinovim uljem..drzala sam to tako na glavi po par sati,u sustini ne moze da vam naskodi ,sto duze da stoji.zatim sam normalno oprala kosu obicnim samponom,moze i baby,u sustini sampon ne igra neku ulogu,bar kod mene.zatim sam na ispiranju,u litar vode dodavala dva cepa sirceta jabukovog.Nisam imala nikavu razmeru,sve od .posle prvog puta vec sam osetila olaksanje,da bi posle nekoliko takvih nanosenja bol u potpunosti nestao. Desavalo mi se kroz nekoliko meseci to jest pola godine ili vise,da mi se bol malo vrati,a to najcesce oosle dugog vezivanja kose,ali prolazilo je i bez da nanosim ulje...tako da i dan danas imam obicaj da cisto nahranim kozu glave,i utrljam maslinovo ulje i drzim,jer sjaj kose i osecaj posle toga je za mene neprocenjiv..
mozda zvuci kao neka reklama,al nemam sta da prodam
eto,samo savet,pa pokusajte,nije vam ni skupo,pre nego sto seupustite u trosenje novaca na skupe preparate,koji u vecini slucajeva vise skode nego koriste...srecno!!! 

Лепо су рекли и ја се слажем. Ради се о упали (прехлади) коже односно изиритираној кожи.
Треба да се пије комплекс витамина Б, нарочито Пантенол. Постоје ориблете пантенола за сисање као и лосион за косу. Такође и витамин А је веома пожељан ради регенерације коже.
Веома је опасно ако се коса остави мокром. Многи на тај начин добијају упале мозга, синуса и на крају мигрене.
Треба да се пије комплекс витамина Б, нарочито Пантенол. Постоје ориблете пантенола за сисање као и лосион за косу. Такође и витамин А је веома пожељан ради регенерације коже.
Веома је опасно ако се коса остави мокром. Многи на тај начин добијају упале мозга, синуса и на крају мигрене.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 14, 2015 11:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Zanima me da li je neko resio ovaj problem, ja vec mesec dana imam takav bol?