Postovani,
Igrajuci fudbal zadobio sam povredu lom skocnog zgloba i prepisano mi je odmaranje 6 nedjelja uz nosenje gipsa na povredjenoj nozi. Proslo je 3 nedjelje i uocio sam da mi se desna-povredjena noga stanjila (izgubila na masi) u odnosu na moju drugu nogu. Moje pitanje je da li je to normalno i da li se moram javiti lekaru?
Radio sam sve sto mi je doktor preporucio odmarao i nijesam se oslanjao na povredjenu nogu.
Unapred zahvalan!
Lom skocnog zgloba
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Lom skocnog zgloba
Нормално је. Мишићи због неактивности постепено атрофирају. Биће још горе за пар седмица. Због тога се гипс избегава осим када је баш неопходно.
Ako ce ti biti lakse druze, ja nisam ni imao gips ni lom, pa mi se opet stanjila noga i to poprilicno u odnosu na zdravu samo zato jer sam prve dve nedelje bio na stakama stalno bez ikakvog oslanjanja na povredjenu nogu....
Imas tu negde moju temu uganuce skocnog zgloba pa vidi.
Sve najbolje!
Imas tu negde moju temu uganuce skocnog zgloba pa vidi.
Sve najbolje!
Hvala Vam na odgovorima.
Nadam se da mi se noga nece znacajno smanjiti jer mi je ipak ostalo 2 ipo nedelje nosenja gipsa plus oporavak koji sledi posle toga.
Nadam se da mi se noga nece znacajno smanjiti jer mi je ipak ostalo 2 ipo nedelje nosenja gipsa plus oporavak koji sledi posle toga.