oziljak

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dadap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 31, 2006 7:54 pm

oziljak

Post od dadap »

Imam 23.godine.Od 17.godine imam oziljak (10 cm)na celu od saobracajne nesrece.DA LI MI PREPORUCUJETE OPERACIJU ILI NE?Ako je odgovor NE onda sta mi predlazete?S vremena na vreme mazem sa JOMELOP-om E ali mi nesto i ne pomaze! :( UNAPRED HVALA!!! :wink:
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Dadap,
ja sam do pre nekih godinu dana stvarno mislila da postoji nacin za trajno uklanjanje oziljaka(posebno velikih). Mislila sam da se prodje laserom par puta i to je to. Medjutim, kada sam prosle godine u ovo vreme slusala predmet "esteska i rekonstruktivna hirurgija", prof Novakovic nam je jasno objasnio da ne postoji nacin da se duboki oziljak zauvek ukloni, i da su to samo zablude koje vladaju.
Da se ne razumeno pogresno, postooje metode da taj oziljak bude manje uocljiv, ali ne da se zauvek uklooni. Imaj u vidu da(ukoliko je to dubok oziljak ili je radjena operacija), tvoj slucaj spada u domen REKONSTRUKTIVNE hirurgije, pa bih ti ja preporucila da odes na WMA(tamo su najbolji strucnjaci i u svakom slucaju neces proci kao na privatnim klinikama) i lepo se raspitas, do koje mere tvoj oziljak moze da se sanira!
Pozz,
Dragana
Odgovori