Pesak u bubregu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
analj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 2:18 pm

Pesak u bubregu

Post od analj »

Pre 5 dana sam dobila neverovatno jake bolove s leve strane stomaka odmah ispod rebara.Postajali su sve jaci i jaci, i glavna stvar je bila ta sto nisam mogla da udahnem.Na pokusaj da udahnem sam imala osecaj da mi noz para svaki delic utrobe... i neko veoma ostro pulsiranje koje je zapravo iritirajuce bolno...odvezli su me u dom zdravlja da ne panicim sa urgentnim i tamo mi je doktorka posle pregleda(opipavanja) i analize leukocita i urina rekla da je u pitanju pesak. (pre 5 godina su mi na UZ videli pesak u desnom bubregu-sada me je bolela leva strana).
Moje pitanje je da li doktor moze dijagnostikovati pesak bez UZ? Inace bolovi su prestali posle sat i po vremena, i od tad ih nije bilo, ali me plasi sama pomisao na njih.
Hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moze se dijagnostikovati pesak i bez UZ, na osnovu fizickog pregleda, anamneze i pozitivnih nalaza u urinu (na primer, leukociti i eritrociti u sedimentu, plus kristali Ca-oksalata ili drugi...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori