Akne ili depresija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Akne ili depresija

Post od chokoladica »

izvor
Net.hr
20.09.2006.

Akne ili depresija :o
Kapsule protiv akni koje uz liječnički recept za 161 kunu možete dobiti i u našim ljekarnama već se dvadesetak godina povezuju s depresijom i suicidom među tinejdžerima. Sad je to i potvrđeno.

Roaccutane, lijek koji od 1982. učinkovito rješava problem ozbiljnih akni, dokazano uzrokuje depresivno ponašanje na eksperimentalnim miševima. Znanstvenici sa Sveučilišta Bath testirali su Roaccutane zbog tvrdnji da uzrokuje depresiju i suicid, nuspojavu na koju upozoravaju i proizvođači iz Rochea.

Njihov rad objavljen u Neuropsychopharmacologyju prva je znanstvena potvrda povezanosti lijeka i depresije.

Roaccutane se obično propisuje tinejdžerima koji imaju ozbiljnijih problema s aknama, a zbog svoje učinkovitosti koristilo ga je 13 milijuna osoba širom svijeta. Na depresiju se do sada službeno požalilo oko 1.588 osoba, a s lijekom je povezano i 25 slučajeva samoubojstva.

Sarah Bailey, liječnica uključena u istraživanje, smatra da tinejdžeri ne bi trebali prestati s korištenjem lijeka već potražiti liječnički savjet ako osjete simptome depresije. A roditelji bi trebali pomnije paziti na promjene raspoloženja kod djece koja uzimaju tablete.

izvor
Net.hr
20.09.2006.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

aha,a nisi depresivan kad imas akne?odjednom kad ti se lice pocne cistiti,spopadne te takva depresija i zal za prijasnjim stanjem pa se hoces ubiti:)
haha,mislim da se to bezveze preuvelicava....[/quote]
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

branislava napisao:aha,a nisi depresivan kad imas akne?odjednom kad ti se lice pocne cistiti,spopadne te takva depresija i zal za prijasnjim stanjem pa se hoces ubiti:)
haha,mislim da se to bezveze preuvelicava....
[/quote] :wink: bas tako
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Vec sam prebacio taj citat u temu "100%"...jos jucer, pa smo isto komentirali malo!
alekbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 4:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od alekbg »

Te price oko depresije i roakutana su obicne ne istine , da ne kazem najobicnije izmisljotine.
Onaj ko je imao depresiju pre roakutana ( a to je vecina ljudi sa tezim problemima )
sasvim normalno je da moze nekad da upadne u depresiju i tokom terapije , jer terapija traje bar 6 meseci , a to nije mali period i izlecenje se ne javlja instant , pogotovo sto imamo u pocetku i onaj period pogorshanja u prva dva meseca, ALI posle tog perioda lek kikz ass :)
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

dobro, mislila sam da ce da zanima ljude koji ga piju,ja ga licno ne pijem i ne poznajem nikoga ko ga koristi,ali vidim da ima dosta osoba na forumu koji piju taj lek. :wink:
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

Post od iguana »

chokoladica napisao:dobro, mislila sam da ce da zanima ljude koji ga piju,ja ga licno ne pijem i ne poznajem nikoga ko ga koristi,ali vidim da ima dosta osoba na forumu koji piju taj lek. :wink:
Pa ok dobro je da cujemo sto vise o tome pa da se raspitamo na jos nekoj strani je li istina ili ne :roll:
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

Da se predstavim

Post od iguana »

Iz Beograda sam,imam 21god. u pubertetu sam imala manje probleme sa mladalackim bubuljicama,ali sam i nakon puberteta nastavila da s vremena na vreme kuburim s aknama (ne uvek vec u naletima),nemam ih mnogo,posto vidim da vi delite iskustva,evo podelila bih i ja svoje sa vama.
Proslog leta sam isla na neke tretmane,kod spec.dermatologa,pomogli su mi dok sam isla,cim sam prestala,i pored preparata kojima sam nastavila da negujem obolelu kozu,efekat se izgubio. Odustala sam od toga,odem povremeno na ciscenje lica jer mi nije BOGU HVALA mnogo lose,pred menstruaciju se pogorsa ali sam na to navikla,a sto se ovako zivota tice ( i svakodnevne nege),pijem ogromne kolicine vode,zelenog caja,ispiram lice zalfijom,i koristim losion doroslovac (ima ga ja mislim u vecini apoteka u BG-u).Jednom nedeljno stavim masku od gline i drzim je pola sata,isperem i ona mi znatno poboljsa stanje. Mislim da pre svega oni koji imaju problema,moraju pre svega da veruju da ce im nesto pomoci da bi im to nesto stvarno i bilo od koristi. Ogradjujem se,ovo je moje misljenje ali mi je i pomoglo. Veliki pozdrav,glavu gore,sreca prati hrabre ;)
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
Odgovori