Nedavno sam ischashio koleno ali pritom nisam povredio ligamente niti meniskus, i iako se to videlo i na magnetnoj rezonanci, radjena mi je i artroskopija uglavnom radi ispiranja kolena poshto je otok bio veliki, takodje posle mi je radjena rehabilitacija... Svejedno nedavno sam bio kod ortopeda na kontroli i rekao mi je da mi je ostecena hrskavica ali ne mnogo...Poshto ja imam 18 god i planiram da treniram tenis, mada ne profesionalno, a jedna devojka mi reche da joj je omeksala hrskavica na oba kolena i da ne mozhe sada ni da trchi ni da skache i sl. da li postoji neki nachin da se hrskavica ojacha i sl? Takodje doktor mi je rekao da postoji neki sindrom bioskopski, ili kako vec, da po zavrsetku filma u bioskopu ne mozhe da se ustane jer je fleksija bila manja od 90 stepeni i da kada gledam da najmanje bude 90, ako dobro razumeh. Ja sam imao takve probleme dok sam putovao autobusom na more(iako je fleksija bila veca od 90 stepeni) posle odredjenog vremena bolela me je noga i osecao sam potrebu da je ispravim potpuno. Shta da radim, i da li je moguce ojachati hrskavicu i naravno kako?
Unapred hvala!
Kolena i hrskavica
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99