Molim pomoc
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Molim pomoc
Molim vak dok neodem kod lekara da mi protumacite ovo:
Glukoza 4.1
Urea 5.8
Kreatin 117
Holesterol 6.14
Trigliceridi 4.70
Ast 37
Alt 53
Imam 24 god
Glukoza 4.1
Urea 5.8
Kreatin 117
Holesterol 6.14
Trigliceridi 4.70
Ast 37
Alt 53
Imam 24 god
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
"Normalne vrijednosti"
Glukoza 4.2-6.0
Kreatinin 79-125
Kolesterol preporucena vrijednost <5.0
Trigliceridi preporucena vrijednost <1.7
AST 11-38
ALT 12-48
GGT 11-55
Urea 2.8-8.3
Nije bas dobro...ne mislim da je to do prehrane, mislim da si bio na nekim lijekovima duze razdoblje...a mozda si fizicki preopterecen, bodybuilding gdje forsiras jetru i radom i prehranom, odnosno suplementacijom!
Ne znam, samo nagadam...ali pod hitno trazi strucnu pomoc!
Eto, ako nije bed, reci nam sto se dogada i u cemu je problem!
Sretno i zelim ti brz povratak u normalu!
Glukoza 4.2-6.0
Kreatinin 79-125
AST 11-38
ALT 12-48
GGT 11-55
Urea 2.8-8.3
Nije bas dobro...ne mislim da je to do prehrane, mislim da si bio na nekim lijekovima duze razdoblje...a mozda si fizicki preopterecen, bodybuilding gdje forsiras jetru i radom i prehranom, odnosno suplementacijom!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
fic1984hr napisao:"Normalne vrijednosti"
Glukoza 4.2-6.0
Kreatinin 79-125
AST 11-38
ALT 12-48
GGT 11-55
Urea 2.8-8.3
Da u pravu si, moze da bude i od lekova, fizicke iscrpljenosti.......
Mene je navelo da pomislim na ishranu zbog holesterola i triglicerida!! U svakom slucaju, mislim da ce biti preporucena dijeta, ako svi ostali nalazi budu ok, ali kao sto rekoh, ovo su samo nagadjanja, trebalo bi otici na dalja ispitivanja sa ovakvim rezultatima!!
Srecno i javi sta ima novo!!

Ovako
Evo da vam kazem u cemu je problem.Imao sam nekakve bolove u grudima u sredogrudju trajalo je par dana i zbog toga sam otisao kod doktora,koji mi je inace dao uput za odlazak kod kardiologa,i usput krv da pregledam.Kardiolog mi je uradio ekg,al kaze da treba da nosim holter da bi se detaljno videlo sve.Inace mi je preporucio da pregledam jetru i zeludac zbog odstupanja.Inace brzo se zamorim u zadnje vreme,uglavnom malaksalost popodne i obicno pocnu noge da me bole.
Normalno je da se niko neigra doktora,ali kad covek zna neke stvari onda to pobedjuje strah zar ne.
U svakom slucaju dobro je cuti vise misljenja.
Hvala vam svim ako neko jos neko misljenje ima neka slobodno kaze,meni nesmeta,jel i ja bih tako da znam ili da mislim bar da je tako nekome pomogao mojim odgovorom
U svakom slucaju dobro je cuti vise misljenja.
Hvala vam svim ako neko jos neko misljenje ima neka slobodno kaze,meni nesmeta,jel i ja bih tako da znam ili da mislim bar da je tako nekome pomogao mojim odgovorom
Sve što mogu da vam iz ovog nalaza kažem je da se kod vas verovatno radi o lesio hepatis, dakle postoji nekakvo oštećenje jetre, razlozi mogu biti masna jetra (jer imate povećan holesterol i trigliceride), toksini, alkohol, virusi...
Javite se svom doktoru i on će vas najbolje savetovati šta dalje.
Moj savet vam je da već sad počnete da vodite računa o ishrani (jedite nemasnu hranu, unosite više ugljenih hidrata i proteina, vitamin B) i izbegavate alkohol.
Sve najbolje!
Javite se svom doktoru i on će vas najbolje savetovati šta dalje.
Moj savet vam je da već sad počnete da vodite računa o ishrani (jedite nemasnu hranu, unosite više ugljenih hidrata i proteina, vitamin B) i izbegavate alkohol.
Sve najbolje!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
sneza_T napisao:Nisam ni mislila da se neko igra doktora. Ja samo prenosim da sam ja dobijala i netacne informacije na ovom forumu!
I da on ne treba svima da veruje, jer neko moze i da ga zaplasi kao sto su mene 2 clana ovog foruma!
Nadam se da ovde ne mislis na mene??!!

I eto, na zalost, "pogodila" sam sta bi kod tebe mogao da bude problem samo na osnovu tvojih transaminaza............a vise bih volela da sam pogresila!!

U zadnje vreme zaista imamo mnogo srece, jer nam odgovaraju zaista iscrpno, jasno i brzo doktori i na tome im i od mene nezimerno hvala!
Na ovom forumu se osim lekarskih (strucnih) misljenja mogu videti i druga tj. laicka, svih nas koji imamo neke probleme pa trazimo odgovore za njih i ja volim da procitam sto vise (o svemu

Nadam se da si ti dobro, i da odmaras..... Jel si pozutela??!!
Pozdrav svima, Majja

Ja sam musko i nisam pozuteo
U svakom slucaju treba ponovo za desetak dana da vadim krv,i da radim ultra zvuk abdomena tj.jetre i da snimim zeludac eto to su mi dali.A sto se krvi tice sad ce da mi pregledaju samo Ast,Alt,Holesterol,i Trigliceride to mi je povecano.
I tako jos uvek sam malaksao a najvise u popodnevnim satima i uvece
Eto tako mi je sad
A inace volim ove forume zaista swe covek kolko tolko moze informisati bar kad je zdravlje u pitanju,jel kao sto kazes doktori toliko dobro objasne sve ,da vise ja njima moram da objasnim nego oni meni

U svakom slucaju treba ponovo za desetak dana da vadim krv,i da radim ultra zvuk abdomena tj.jetre i da snimim zeludac eto to su mi dali.A sto se krvi tice sad ce da mi pregledaju samo Ast,Alt,Holesterol,i Trigliceride to mi je povecano.
I tako jos uvek sam malaksao a najvise u popodnevnim satima i uvece
Eto tako mi je sad

A inace volim ove forume zaista swe covek kolko tolko moze informisati bar kad je zdravlje u pitanju,jel kao sto kazes doktori toliko dobro objasne sve ,da vise ja njima moram da objasnim nego oni meni