dorsalgija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
lycos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 12:41 pm

dorsalgija

Post od lycos »

imam 47 godina.uz kifoskoliozu doktori su mi konstatovali i dorsalgiju.moze li mi neko reci nesto vise o tome?? xvala unapred!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Da lekari nemaju latinski jezik i bele mantile, videlo bi se mnogo jasnije koliko u stvari ono sto pisu i nije neko znanje. Dorsalgija doslovnio znaci bol ledja. I nije bas neka dijagnoza!

Inace kod kifoskolioze bolovi u ledjima su najcesce uzrokovani grcem i natezanjem misica duz kicmenog stuba (da se sad i ja ne gadjam latinskim...). lecenje je kompleksno, ukljucuje korektivne vezbe, rasteretne polozaje, antireumatike, miorelaksanse, itd.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
lycos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 12:41 pm

Post od lycos »

Postovani dr.Zdravkovicu,zaxvaljujem Vam se na brzom odgovoru.Ovu dijagnozu sam dobila od "velikih" lekara sa Reumatoloskog instituta u Beogradu i sa ortopedske bolnice Banjica.Niko nije znao da mi objasni sta znaci dijagnoza dorsalgija..Moj bol se prosirio duz leve noge.Pozdrav!
Odgovori