posto sam na ovom forumu pisao o vestackom kolenu sada mi se pojavio jos jedan problem u istom kolenu gde je postavlena endo proteza sada u podkolenici imam otok a i prilikom dodira lista on je stegnut tako da imam bolove i stezanje juce smo pokusali punkciu i izpunktirali smo tri kubika tecnosti koja je bila zamucena ali misic je i dale tvrd sta da radim da li je neko imao slican problem svaki je savet koristan
svima hvala
izliv u misicu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Jedna od mogucnosti je da infekcija i dalje postoji pa da se tecnost iz predela kolena pod silom gravitacije sliva nanize i dovodi do otoka lista. Druga je mogucnost da se radi o trombozi, ali je to vec manje verovatno posto je od operacije proslo dosta vremena.
Da li je sada punktirano koleno ili predeo lista? Da li je punktat poslat na bris i na aerobe i na anaerobe?
Da li je sada punktirano koleno ili predeo lista? Da li je punktat poslat na bris i na aerobe i na anaerobe?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 1:25 pm
IZLIV U MISICU
HVALA NA ODGOVORU
POKUSATO JE PONOVNO PUNKTIRANJE ALI BEZ USPEHA POSTO SAM NEKOLIKO DANA PRIMAO GENTAMICIN 120MG LIST JE MALO POPUSTIO URADIO SAM ULTRA ZVUK I USTANOVLEN JE APCIS U GORNJOJ TRECINI PODKOLENICE DA LI MOZHE TO DA SE POVUCE NEKOM TERAPIOM ILI MORA HIRUSKA INTERVENCIA AKO DOGJE DO INTERVENCIE KOLIKO TO TRAJE I DALI MOGU DA HODAM I POSLE KOJEG VREMENA AKO MOZETE DA MI MALO DETALNIJE OPISETE O OVOJ HIRUSKOJ INTERVENCIJI
UNAPRED HVALA
POKUSATO JE PONOVNO PUNKTIRANJE ALI BEZ USPEHA POSTO SAM NEKOLIKO DANA PRIMAO GENTAMICIN 120MG LIST JE MALO POPUSTIO URADIO SAM ULTRA ZVUK I USTANOVLEN JE APCIS U GORNJOJ TRECINI PODKOLENICE DA LI MOZHE TO DA SE POVUCE NEKOM TERAPIOM ILI MORA HIRUSKA INTERVENCIA AKO DOGJE DO INTERVENCIE KOLIKO TO TRAJE I DALI MOGU DA HODAM I POSLE KOJEG VREMENA AKO MOZETE DA MI MALO DETALNIJE OPISETE O OVOJ HIRUSKOJ INTERVENCIJI
UNAPRED HVALA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Apsces je, po definiciji, jasno ogranicena gnojna kolekcija u mekim tkivima. Od okolnih mekih tkiva ga odvaja opna koja je slabo propusna za antibiotike i stoga se smatra da apsces uglavnom mora hirurski da se resava. Od velicine apscesa zavisi i velicina potrebnog reza, a samim tim i koliko vremena ce proci dok ne bude moglo normalno da se hoda.
Zbilja mi se cini da je ovo stvar koja se ne moze resavati preko interneta i da treba hitno da se javite svom operatoru.
Zbilja mi se cini da je ovo stvar koja se ne moze resavati preko interneta i da treba hitno da se javite svom operatoru.
-
- Novi član
izliv u misicu
zahvalujem mery idoktoru poslusacu vas savet i otici i resiti ovaj problem a zatim cu vi javiti
hvala puno
pozdrav aga
hvala puno
pozdrav aga
-
- Novi član
izliv u misicu
posto sam u ovom forumu pisao o vestackom kolenu i izlivu u misicu ostao sam duzan da vas obavestim da sam poslusao vas savet i otisao na VMA-Beograd gde sam prethodno bio operisan.tamo je ustanovljeno da je do izliva doslo jer je pukla bekerova cista koja se izlila u podkolenici.analizom biograma i antibiograma ustanovljena je ifekcija stafilokok aurus.bio sam na terapiji 8 dana amikacinom posle cega se otok povukao a zatim su pristupili otklanjanju abcesa u podkolenici tako da je stanje puno bolje.sada sam na terapiji STANICID.
zahvaljujem doktoru Veljku na savetu.
zahvaljujem doktoru Veljku na savetu.