Alopecia totalis (voleo bih cuti misljenje dr.Isailovic)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bokacod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 30, 2006 12:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Alopecia totalis (voleo bih cuti misljenje dr.Isailovic)

Post od bokacod »

U osmoj godini zivota prvi put mi je pocela opadati kosa u krugovima (Alopecia areata), od tada pa kroz pubertet i sve do 18 godine , kosa mi je izrastala tj. krugovi su se zatvarali ,da bi nakon nekog perioda ponovo opadala.U toku odsluzenja vojnog roka, dobijao sam terapiju inekcijama flosterona u mesta tj. krugove gde je kosa opala, i kosa mi je u potpunosti izrasla.Nakon 11 godina , u toku kojih mi nije opadala kosa (bila je besprekorna) ,tj. u mojoj 30-toj godini zivota ,pojavio se mali krug na temenu, nakon njega pojavilo se vise krugova koji su se sve vise sirili, medjutim krugovi su se poceli pojavljivati i na bradi, da bi za 2 meseca ostao potpuno celav (mislim da je ovo oblik Alopecija totalis), tacnije bez kose,brade,obrva,gornjih trepavica (delimicno i donjih), bez dlaka na rukama i nogama.Dlake su ostale samo na grudima, genitalijama i ispod pazuha.
Obratio sam se dermatologu medjutim terapije pantenola i flosterona nisu bile ucinkovite, takodje problem sam pokusao resiti sa jednim travarom iz Hrvatske, medjutim tri meseca nakon lecenja njegovim tretmanom trava i cajeva , nema rezultata.
Sa 8 godina sam izvadio krajnike, koji su tada po misljenju nekih doktora mogli biti uzrocnik, nedavno sam prosao ,mislim sve, lekarske testove, krv, srce, ultrazvuk,zube i sva moguca zarista koja bi mogla biti uzrok, medjutim sve je u najboljem redu.U porodici niko nije imao alopeciu.Zivim zdravo, aktivan sam sportista.Alergican sam na prasinu i polen.
U zadnje vreme dosta toga o alopeciji sam naucio preko interneta, ali nigde nisam naisao na neko konkretno resenje za istu, ako mislite da mi mozete pomoci ili ako znate nekoga ko moze, zamolio bih vas da mi osatavite kontakt telefon ili adresu.
Odgovori