sakralni s1 prsljen

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
laki77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 09, 2006 6:15 pm

sakralni s1 prsljen

Post od laki77 »

skoro mi je konstatovano od strane ortopeda sa ortopedsko banjice da imam deformaciju sakralnog s1 prsljena u smislu da je sa jedne strane previse ostar tj desne i da na tom mestu pritiska nerv dok je sa leve normalan kao urodjeni tj genetski poremecaj,imam jake bolove duz lumbo sakralne kicme u smislu trnjenje i oduzimanje desne noge krivljenje karlice i skolioze koja je nastala kao posledica bola tj ukljestenja sa desne stare koja je zahvatila vratnu kicmu i krivi me mnogo u desnu stranu skracujuci pri tome celu desnu stranu ledja,bolovi su jaki i kostantni posebno pri kretanju tj setnji i sedenju dok u lezecem polozaju samo kada spavam na levi bok bol delimicno prestane i imam jake bolove u desnom predelu vrata(krckanje pri rotaciji)vrtoglavice i oduzimanje i trnjenje desne ruke.problem traje 3 god sa time sto su se se bolovi naglo pojacali u zadnja 3 meseca.napominjem da sam isao na fizikalnu terapiju godinama i na trakciju(istezanje) i da mi je bilo malo bolje ali cim pocem da hodam bolovi u desnoj strani ledja i vrtoglavice se vracaju.posto imam neobican problem koji doktor predlaze operacijom s1 prsljena kao jedino resenje zamolio bih vas kao strucnjake da mi odgovorite koliko ja ta vrsta operacije komplikovana i sta se tu konkretno operise i koliko traje oporavak i jel moguce totalno izlecenje od ovakve vrste problema
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Operacijom se najcesce uklanja deo kosti koji pritiska na zivac i samim tim dolazi do poboljsanja. Da li ce poboljsanje biti potpuno ili ne, zavisi od toga koliko je zivac vec ostecen tokom tri godine koliko to vec traje.

Sto se tice problema sa vratnom kicmom, oni se najcesce resavaju vezbanjem vratnih misica i lekovima protiv bolova. Operacija je retko potrebna.
Odgovori