Pre nešto više od mesec dana, probudio me je iz sna veoma jak i oštar bol u svodu stopala desne noge, kao da me je neko uboo nožem. Bol je kasnije nestala sama od sebe. Bol se javio nakon nedelju dana, pa sam otišao kod svog lekara koji me je uputio kod neurologa, koji me je dalje uputio na rentgen stopala "u dva pravca", sa kojeg je konstatovana "egzastosna promena na donjoj ivici kalkaneusa, početne degerativne promene" koje su "vidne na mestu bola". Pošto imam jako otečene skočne zglobove, upućen sam na kolor dopler nogu. U mome mestu nema ni ortopeda a ni mogućnosti izrade kolor doplera, pa sam odlučio da se u medjuvremenu obratim direktno vama za savet i mišljenje.
U poslednje vreme jak bol se više ne javlja, povremeno samo osećam pečenje u tom delu stopala, kao i laku, gotovo prigušenu bol prilikom hodanja.
Inače, imam 66 godina, dijabetičar sam tipa II i hipertenzičar, u poslednje dve godine sam, zbog gotovo opsesivne vezanosti za jedan računarski projekat, sveo fizičku aktivnost na minimum, a sada mi je ovo stanje neka vrsta opravdanja da to i ne pokušam. Neuredan sam u ishrani i imam sigurno 20-ak kg preko norme. Srećom, ne pušim. Prilažem snimak, u nadi da će biti dovoljno jasan, jer sam ga obradio na svome skeneru.