Operacija ciste na kolenu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kasper100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2014 9:29 pm

Operacija ciste na kolenu

Post od kasper100 »

Imam otok i bol na spoljasnjoj, lateralnoj strani kolena. Magnetnom rez. je utvrdjeno da postoji promjena 15x5 uglavnom cisticnog karaktera. Bio sam kod ortopeda, rekao mi je da ce morati operacijom da se ukloni. Zanima me da li neko moze da napise kakva je operacija, je li komplikovano, koliko traje oporavak? Mora li se lezati u bolnici?
BLUE D.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 17, 2015 11:06 pm

Re: Operacija ciste na kolenu

Post od BLUE D. »

Ja isto imam cistu lateralnog meiskusa i receno mi je da najverovatnije nece trebati operacija moja promena je 9x6mm,interesuje me ako se slucajno moram operisati koliki je dug oporavak
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Operacija ciste na kolenu

Post od aaaca »

Цисту можете да пробате да ресорбујете уз помоћ сталног магнетног поља јер оно много побољшава циркулацију и размену материја. Наиме један јак магнет треба учврстити за колено и носити га бар 20 сати свакодневно. Верујем да би се најдаље за годину дана циста ресорбовала.
Odgovori