Operacija ostecenih glasnih zica?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pedjajj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2009 11:23 pm

Operacija ostecenih glasnih zica?

Post od Pedjajj »

Pozdrav svima!

Imam problem sa glasnicama i bio bih veoma zahvalan ako bi mi neko mogao pomoci. Pre par godina sam operisao cistu sa leve glasnice i pri tom su mi greskom odsekli parce glasnice i od tada mi glas vise nikada nije bio onaj stari. Zvucim non-stop promuklo i jako se mucim dok govorim. Bio sam kod raznih fonijatara, isao kod logopeda ali nisam postigao nikakav rezultat. Cuo sam da postoji operacija koja se zove voice-lifting ili tako nekako gde se ostecene glasnice mogu nekako popraviti.

Da li neko zna nesto o tome, kako to funkcionise i koji je riziko prilikom takvog jednog zahvata? Unapred hvala.
sike80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 18, 2014 6:24 pm

Re: Operacija ostecenih glasnih zica?

Post od sike80 »

Pedjajj napisao:Pozdrav svima!

Imam problem sa glasnicama i bio bih veoma zahvalan ako bi mi neko mogao pomoci. Pre par godina sam operisao cistu sa leve glasnice i pri tom su mi greskom odsekli parce glasnice i od tada mi glas vise nikada nije bio onaj stari. Zvucim non-stop promuklo i jako se mucim dok govorim. Bio sam kod raznih fonijatara, isao kod logopeda ali nisam postigao nikakav rezultat. Cuo sam da postoji operacija koja se zove voice-lifting ili tako nekako gde se ostecene glasnice mogu nekako popraviti.

Da li neko zna nesto o tome, kako to funkcionise i koji je riziko prilikom takvog jednog zahvata? Unapred hvala.
pozdrav.znam da je ovaj post od pre pet godina i neznam da li ce ga posetiti osoba koja je ovo napisala ali moram da pokusam da stupim u kontakt sa ''pedjajj''.ja imam potpuno isti problem a vi ste prvi na koga sam naisao da su simptomi kao moji.voleo bi da saznam sta ste uradili sa glasnim zicama i kako ste danas.molio bi da mi se javite ili neko sa istim problemom.hvala /b]
vesna1964
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2015 9:08 pm

Post od vesna1964 »

Zdravo i ja imam isti problem kao vas zamolio bih vam da mi kazete sta ste uradili sa ovaj problem?
sike80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 18, 2014 6:24 pm

Post od sike80 »

pozdrav i vama vesna1964.verujte mi da nista nisam uradio,mucim se iz dana u dan i nadam se da ce vremenom postati lakse.kod nas nepostoji taj vioce lifting,tj ne radi se,a u americi kosta poprilicno tako da stvarno nemam resenje.javite ako imate neku ideju ili nekog cudotvornog doktora u srbiji :) .pozz
loptica skocica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 22, 2013 11:25 pm

Post od loptica skocica »

O predhodno navedenoj operaciji ne znam nista.

Kada sam dolazila u posete rodjaki na hirurgiji na VMA sa njom u sobi je lezala zena kojoj su ostetili glasne zice prilikom operacije stitaste zlezde.Nisu bile presecene, vec upaljene. Slali su je kod ORL specijaliste koji joj je prepisao neke lekove( isto na VMA). Promuklo je pricala i stalno je pricanje teralo na kasalj.

Koji je ORL specijalista na VMA pregledao stvarno ne znam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Петролеј за осветљење користим за све и свашта, али не знам да ли би могао да помогне код гласних жица. Код упале грла помаже, али гласне жице су дубље.
Odgovori