vec treci put ove godine imam bronhitis.prva dva su lecena amoksicilinom uz fluimucil prasak. sada imam novu terapiju, penicilin injekcije i fluimicin.s tim sto kasljem kao 'iz grla' , a ne kao ranije, iz pluca.nema ispljuvka nikakvog,samo obilan sekret iz nosa. on sto me najvise zabrinjava je da mi je usled kaslja otekao vrat.doktorka kaze da je i grlo prilicno crveno i da se javim kroz sedam dana kad primim poslednju inekciju. zadnji bronhitis sam imala pre dva meseca..
kasalj je jak, prosto me boli glava od naprezanja i kao da imam nesto u grlu sto iritira.ne mogu da spavam...cim se zakasljem, probudim se od napada. plus, komsinica je internista i smatra da ne bi trebalo da uzimam fluimucil. hvala unapred.
bronhitis ili .....?fluimucil- da ili ne ???
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
I ja imam slične simptome. Nakašljem se par puta u toku dana, (obično posle jela) tako jako da me i glava zaboli. Takođe osećam nešto u grlu. Ne znam o čemu se radi. Doktor mi je rekao da su pluća u redu. Da li je neka alergija? Pio sam doksiciklin i fluimucil ali mi nisu pomogli.
Molim Vas za objašnjenje.
Hvala unapred.
Molim Vas za objašnjenje.
Hvala unapred.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ako nista ne iskasljavate, nemojte ni da koristite Fluimucil. Bolje "presecite" kasalj FOLKODINOM, 2xdnevno. Pijte HEMOMICIN ili CIPROCINAL. Uradite alergoprobe. Naravno, posto je ponavljan kasalj, snimite i pluca i uradite briseve noza i guse.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 9:36 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ej cao,
pazi ja sam alergican na polen (sad dok je ambrozija u jeku nije mi bas svejedno
), pritom sam i pusac (nadam se ne jos dugo)
kasalj me prati celog zivota... a prosle godine poceo sam da izkasljujem blago obojen "sekret", sto je bilo praceno sa veoma teskim jutarnjim disanjem (sa jakim "sviranjem" ili shishtanjem pluca)... Tad sam otisao kod doktora i uradio RTG pluca (nisam spirometriju)...
Uglavnom, doktor mi nije dijagnoziro nijedno oboljenje (naravno savetovo mi je hitan prestanak pusenja), ali mi je rekao nesto da mi pluca idu malo u "S"
(da li neko zna to da mi to objasni) i da je to razlog + alergija + pusenje, shishtnju, izkasljavanju i nedostatku daha ujutru?!
Rekao mi je da koristim Fluimucil 200 granule, koje mi vise vise nego pomazu, pogotovo kad ih uzmem pred spavanje...
stvarno se plasim da opet odem kod doktora, kao moguce dijagnoze astme ili bronhitisa
pazi ja sam alergican na polen (sad dok je ambrozija u jeku nije mi bas svejedno

kasalj me prati celog zivota... a prosle godine poceo sam da izkasljujem blago obojen "sekret", sto je bilo praceno sa veoma teskim jutarnjim disanjem (sa jakim "sviranjem" ili shishtanjem pluca)... Tad sam otisao kod doktora i uradio RTG pluca (nisam spirometriju)...
Uglavnom, doktor mi nije dijagnoziro nijedno oboljenje (naravno savetovo mi je hitan prestanak pusenja), ali mi je rekao nesto da mi pluca idu malo u "S"

Rekao mi je da koristim Fluimucil 200 granule, koje mi vise vise nego pomazu, pogotovo kad ih uzmem pred spavanje...
stvarno se plasim da opet odem kod doktora, kao moguce dijagnoze astme ili bronhitisa