Vec vise od pola godine imam problema sa ovom bakterijom u nosu.
Citao sam da veliki broj ljudi ima ovu bakteriju ali da im ne pravi nikakve probleme. Meni se susi sluznica obe nozdrve dok u jednoj se neprestano formira krasta koju s vremena na vreme moram da odstranim jer ne mogu normalno da disem. Samim tim to mesto i raskrvarim pa sve jovo na novo.
Isao samo kod otorinolaringologa pio antibiotike prema antibiogramu neko vreme i mazao gentamicin masti. Takodje sam mazao i sa nisita-om. To mi do nekle pomogne ali se opet vrati.
Doktor mi je do kraja rekao da ne obracam paznju na to ali stvarno ne mogu jer mi jako smeta. Da li imate neki savet? Da li ima nesto od alternativne medicine da moze da mi pomogne?
staphylococcus aureus u nosu
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: staphylococcus aureus u nosu
Прво треба да пронађеш извор инфекције јер кажеш да ти се враћа.
Друго, испирај нос, грло... воденим раствором соде бикарбоне (пуна мала кашика на чашу млаке воде, добро размућено), неколико пута дневно.
Друго, испирај нос, грло... воденим раствором соде бикарбоне (пуна мала кашика на чашу млаке воде, добро размућено), неколико пута дневно.
Ja bih rekao da je ona tu prisutna non stop. Samo sto meni pravi problem. Stalno mi se pravi sekret u nosu narocito ujutru.
Hvala aco, hvala dejane.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Можеш да нађеш и прополис спреј па да комбинујеш са испирањем содом. А можеш да пробаш само са спрејом да прскаш нос па да видиш шта ће бити.
Kupio sam fizioloski rastvor.on bi trebao da moze da pomogne
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ни случајно немој да га користиш. Он ће само да рашири инфекцију. Можеш додатно да га посолиш сољу, најбоље морском. Добро размутиш и онда испираш јер слани раствори убијају бактерије. Физиолошки није довољно слан.
Концентрацију соли мораш сам да установиш. Довољна је она као што је у морској води.
Концентрацију соли мораш сам да установиш. Довољна је она као што је у морској води.
Izgleda da mi bakterija nije ni pravila problem. Velika vecina ljudi je ima. Sva sreca pa sam dosao do dobrog ORL i resio problem sa emofix kremom.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па та крема је против крварења. Ако си стално чачкао нос није ни чудо што ти је помогла. 

Problem je bila ostecena i suva sluznica u nosu. Jeste za zaustavljanje krvarenja ali i za regeneraciju.