Kako spremate ribu i koju za vase malisane?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Gaga79
- Stalni član
- Postovi: 58
- Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Nürnberg
Kako spremate ribu i koju za vase malisane?
Htjela bih da kupim ribu i spremim za svog malog djecaka ali ne znam koja je najbolja i kako je spremate?
-
- Aktivan član
- Postovi: 171
- Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Postovana Gago ,
sto se tice ribe , u jelovniku malisana ona treba da se nadje minimum 1 put nedeljno , pozeljno i vise . Najkvalitetnija je svakako morska riba pre svega LOSOS (crvena riba koja obiluje omega 3 masnim kiselinama) , zatim BRANCIN , ORADA pa cak i skusa koja spada u plave ribe , nesto masnije i teze probavljive . Nacin termicke obrade zavisi od uzrasta . Ukoliko se radi o bebi starosti 9-12 meseci , preporucuje se ociscenu ribu bez glave kuvati 10-15 minuta u malo vode i sa malo soli , potom izgnjeciti (izblendirati) i posluziti uz dodatak povrca . Inace , moze se uviti i u foliju , pa kuvati na pari nekih 20-25 minuta . Kada bebac malo poraste prikladno je ribu dobro ocistiti , oprati , blago natrljati morskom solju , preliti sa vrlo malo maslinovog ulja , uviti u foliju i peci u rerni na temperaturi od oko 150-180 stepeni nekih 20-tak minuta . Kada je riba gotova pozeljno je preliti marinadom (sitno seckan persunov list , beli luk , sok od limuna i mrvica maslinovog ulja) kako bi dobila neodoljiv ukus ali i socnost i dodatne vitamine . Potom , postupak je isti , riba se isitni i da detetu . Moji klinci obozavaju ribu , posebno losos i brancin (mi ih mozemo nabaviti u novom MERCATORU sveze) .
Nadam se da sam Vam bila od pomoci ,
Natasa
sto se tice ribe , u jelovniku malisana ona treba da se nadje minimum 1 put nedeljno , pozeljno i vise . Najkvalitetnija je svakako morska riba pre svega LOSOS (crvena riba koja obiluje omega 3 masnim kiselinama) , zatim BRANCIN , ORADA pa cak i skusa koja spada u plave ribe , nesto masnije i teze probavljive . Nacin termicke obrade zavisi od uzrasta . Ukoliko se radi o bebi starosti 9-12 meseci , preporucuje se ociscenu ribu bez glave kuvati 10-15 minuta u malo vode i sa malo soli , potom izgnjeciti (izblendirati) i posluziti uz dodatak povrca . Inace , moze se uviti i u foliju , pa kuvati na pari nekih 20-25 minuta . Kada bebac malo poraste prikladno je ribu dobro ocistiti , oprati , blago natrljati morskom solju , preliti sa vrlo malo maslinovog ulja , uviti u foliju i peci u rerni na temperaturi od oko 150-180 stepeni nekih 20-tak minuta . Kada je riba gotova pozeljno je preliti marinadom (sitno seckan persunov list , beli luk , sok od limuna i mrvica maslinovog ulja) kako bi dobila neodoljiv ukus ali i socnost i dodatne vitamine . Potom , postupak je isti , riba se isitni i da detetu . Moji klinci obozavaju ribu , posebno losos i brancin (mi ih mozemo nabaviti u novom MERCATORU sveze) .
Nadam se da sam Vam bila od pomoci ,
Natasa