Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Da li neko zna sta je ovo http://imgur.com/iMTnGzU kao neka kvrzica na nosu.Nema sekreta,mislim nije bubuljica ili slicno.Probao sam razne kreme ali nece da se povuce,samo stoji tamo.Da li to moze da se tretira uopste,nije mi smetalo pre sada upada u oci
Kad sam vec kod lica,koza mi je jako masna,cini mi se gde god da slucajno pipnem izadje bubuljica,imam i neko ...kako da kazem,pritajeno crvenilo,ne mogu da se otarasim toga.Umivam se 3 puta na dan,pazim sta jedem,ne svribi,ne boli samo izgleda ruzno.Koza lica mi je neravna tu i tamo,kako to mogu da saniram?
Ova kvržica na nosu me podseća na moj problem i meni je skoro gde i tebi. Tako nešto mi je napravilo haos jer sam neprestano čačkao pa se povećalo, postalo crveno i godinama je stajalo tu.
Išao sam na laser, nije pomoglo pa sam pre dve nedelje u Diva klinici u Beogradu išao na odstranjivanje radiotalasima.. meni je naravno bilo veće nego tvoje pa je sečeno malo u dubinu.. još uvek imam krastu i samo se nadam da će dobro proći!
I koža lica ti je slična mojoj, osim na nosu gde mi je suva jako.. isto imam izražene kapilare i crvenkasto je stalno.. to je blaži oblik bolesti Rosacea, jedino se može tretirati laserom (ili radiotalasima), ali to moraš videti sa privatnikom. Ja ću ići na tretmane krajem leta.
banexer napisao:Ova kvržica na nosu me podseća na moj problem i meni je skoro gde i tebi. Tako nešto mi je napravilo haos jer sam neprestano čačkao pa se povećalo, postalo crveno i godinama je stajalo tu.
Išao sam na laser, nije pomoglo pa sam pre dve nedelje u Diva klinici u Beogradu išao na odstranjivanje radiotalasima.. meni je naravno bilo veće nego tvoje pa je sečeno malo u dubinu.. još uvek imam krastu i samo se nadam da će dobro proći!
I koža lica ti je slična mojoj, osim na nosu gde mi je suva jako.. isto imam izražene kapilare i crvenkasto je stalno.. to je blaži oblik bolesti Rosacea, jedino se može tretirati laserom (ili radiotalasima), ali to moraš videti sa privatnikom. Ja ću ići na tretmane krajem leta.
Drzim palceve za tebe!Ovo se meni pojavilo pre jedno 3 godine mislim.cackao sam u pocetku ali sam brzo skontao da nije nesto...uobicajno.Nije mi smetalo pa nisam obracao paznju,eto sada u poslednje vreme izbi mi oci kad se pogledam u ogledalo :p Meni je koza lica jako masna,ne mazem nicim sada,osim sto se umijem 3 puta na dan,pre spavanja naravno.Nekad stavim med.Ne verujem da je ta rosacea,nista me ne svrbi ili slicno,doduse mozda je neki blazi oblik.
banexer napisao:Ova kvržica na nosu me podseća na moj problem i meni je skoro gde i tebi. Tako nešto mi je napravilo haos jer sam neprestano čačkao pa se povećalo, postalo crveno i godinama je stajalo tu.
Drzim palceve za tebe!Ovo se meni pojavilo pre jedno 3 godine mislim.cackao sam u pocetku ali sam brzo skontao da nije nesto...uobicajno.Nije mi smetalo pa nisam obracao paznju,eto sada u poslednje vreme izbi mi oci kad se pogledam u ogledalo :p Meni je koza lica jako masna,ne mazem nicim sada,osim sto se umijem 3 puta na dan,pre spavanja naravno.Nekad stavim med.Ne verujem da je ta rosacea,nista me ne svrbi ili slicno,doduse mozda je neki blazi oblik.
Pomenuo sam rosaceu samo zbog tog, kako si rekao pritajenog crvenila.. ako reaguješ crvenilom na toplo-hladno i sl. onda može biti nešto u tom smeru.. meni je sad malo intenzivnije crvenilo nego pre, pa je počelo baš da mi smeta.
A ovo drugo da sam znao ne bih toliko "mučio", jer ja dok ne stradam izgleda da ne shvatam koliko može biti ozbiljno.. to je verovatno neka benigna promena, meni je podivljala od čačkanja i eto dokle me dovelo..