Bele fleke po telu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nightwalker11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 08, 2013 8:05 pm

Bele fleke po telu

Post od nightwalker11 »

Pozdrav,
Jos pre par godina primetio sam pojavljivanje belih fleka na bokovima. Vremenom su se malo prosirile. Ubrzo nakon toga, fleke su se pojavile po korenu polnog organa i malo oko njega, kao i na dnu kicme. Takodje Imao sam prosle godine fleku na vratu ali se povukla.

Fleke su cisto bele boje, a dlake nisu promenile boju.

Bio sam kod dermatologa ali on je preporucio suncanje, a koliko sam upucen, ja nebih smeo da suncam te delove tela, da ne izgore?

Molim iskustva onih koji su imali slicne probleme ili rec nekog ko se razume u ovo.

Da li ovo moze biti gljivicno oboljenje ili vitiligo?
nightwalker11
Novi član
Novi član

Re: Bele fleke po telu

Post od nightwalker11 »

Da li je moguce da nema ikog da pomogne? :D
tiaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 9:22 pm

Post od tiaaa »

Ako je rec o vitiligu mogu da pomognem. Pravim prirodne meleme za lecenje vitiliga. Najbolje je da odete do dermatologa i da utvrdite da li je sigurno vitiligo. Ako jeste, pisite ako ste zainteresovani...
*nevena*92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm

Post od *nevena*92 »

Ako je vitiligo, pecati su poveci i sire se, a ne povlace vremenom. Ako su gljivice onda su pecati sitni. Ukucaj na google vitiligo, zatim gljivice na kozi, uporedi slike sa promenama koje imas na kozi pa ces predpostaviti.
Dusica Djordjevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 10:52 pm

Post od Dusica Djordjevic »

tiaaa napisao:Ako je rec o vitiligu mogu da pomognem. Pravim prirodne meleme za lecenje vitiliga. Najbolje je da odete do dermatologa i da utvrdite da li je sigurno vitiligo. Ako jeste, pisite ako ste zainteresovani...

ja sam zainteresovana pisite mi broj ili poruku ili kako god. curica moja ima vitiligo i siri se brzo svasta smo probale ali nista nije dalo rezultata do sada. pisite molim vas
dusica
tiaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 9:22 pm

Post od tiaaa »

Dusica Djordjevic napisao:
tiaaa napisao:Ako je rec o vitiligu mogu da pomognem. Pravim prirodne meleme za lecenje vitiliga. Najbolje je da odete do dermatologa i da utvrdite da li je sigurno vitiligo. Ako jeste, pisite ako ste zainteresovani...

ja sam zainteresovana pisite mi broj ili poruku ili kako god. curica moja ima vitiligo i siri se brzo svasta smo probale ali nista nije dalo rezultata do sada. pisite molim vas
dusica
Naravno. Ovo je moj broj 0641067874
dejana1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 17, 2013 1:13 am

Post od dejana1 »

Cao, imam isti problem kao i ti, bele fleke, to je ustvari pityriasis versicolor, to je gljivicno oboljenje koze, za to mozes da kosristis sprej, sampon, ali meni je dermatolog preporucio antimikotik, nadam se da sam bila od pomoci,, :)
nightwalker11
Novi član
Novi član

Post od nightwalker11 »

Pokusavam trenutno sa canestenom, vidjecu da li ce dati kakav efekat, pa onda cu da probam ovo dejanino. U najgorem slucaju kontaktiracu vas za melem.. Samo me intresuje da li on moze da ukloni te bele fleke ili ih samo zaustavlja od sirenja. Meni se one ne sire vec duzee vremena
Odgovori