Fleke i osip na kozi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
JodexBL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 12:54 am

Fleke i osip na kozi

Post od JodexBL »

Postovani!

Majka ima fleke (pjege) i osip na kozi, predio oko vrata i gornji dio grudi. Inace ima alergiju na sunce ali sada se bas pogorsalo. Sve vise se pojavljuje po vratu, pa cak i po licu. Osip je crvenkast i jako svrbi, a ako se cese onda je pece. Ne pomazu joj ni kreme za sunce sa zastitnim fakrotima, bas mora da se cuva izlaganja suncevoj svjetlosti, sto je malo teze u ovom periodu. Da li ima neki preparat koji moze da ublazi ovu alergiju, smanji osip i svrab? Ili neki antibiotici koji bi ublazili isto.

Unaprijed hvala!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Fleke i osip na kozi

Post od aa_aca »

Како мислиш "неки антибиотик"? Они су против бактерија, а не против алергије.

Може да покуша са калцијумом. Знам да неки пију 1.000mg калцијума дневно и тако немају проблема са алергијом. Само је проблем наћи квалитетан калцијум. Избегавај шумеће. Моја препорука је да погледаш у Панспортовим радњама (зависно од тога где живиш).
alekshe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 27, 2013 1:09 pm

Post od alekshe »

Postovani,
Pre par dana pojavile su mi se sitne crvene tackice uglavnom na rukama, ima nekoliko na butinama i nekoliko na vratu. Na trupu ih nema. U ravni koze su i kada ih pritisnem pobele ili nestanu pa se posle par sekundi ponovo pojave. Veoma su sitne i vide se samo na dnevnom ili jakom svetlu. Trenutno nemam zdravstvenu knjizicu pa ne mogu da odem kod dermatologa a za par dana putujum u inostranstvo. Jel mi mozete molim vas reci da li to moze biti nesto ozbiljno? Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда је реакција коже на гардеробу, детерџент?
alekshe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 27, 2013 1:09 pm

Post od alekshe »

Nisam nista menjala, jedino sam pomagala majci u basti oko neke boranije koja me je skroz ozarila pa rukama a mozda i butinama jer sam nosila sorc... ali to je bilo pre tacno 7 dana. I bila sam na suncu malo duze...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Могуће да је од тога или чак од пестицида ако су коришћени у башти.
miss60
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 9:57 pm

Post od miss60 »

Pre par meseci mi se pojavila jedna mrljica na obrazu koja se sad pretvorila u ovo http://s12.postimg.org/9l7ehqdml/20150424_125111.jpg jel neko zna o cemu se radi i kako da se resim toga.Hvala
ljiljalilka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 08, 2013 12:21 am

Post od ljiljalilka »

I ja imam te crvene tackice vec godinama narocito po rukama ali mislim da su od sunca,doduse nisam isla kod lekara ali trebalo bi mada mi ne smetaju ali me takodje izludjuju,malo je ruzno :oops:
Odgovori