Krv i peckanje pri kraju mokrenja

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Donnie95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 13, 2015 9:13 pm

Krv i peckanje pri kraju mokrenja

Post od Donnie95 »

U nedjelju sam osjetio blago peckanje i nelagodu dok mokrim, posebno pri kraju. Dva dana kasnije ponovila se ista stvar, samo što je u utorak izašlo nekoliko kapi krvi (nije onako gusto kao krv, ali je crvenkasto; nešto što nikad prije nisam imao). Evo slika: http://oi59.tinypic.com/2hge1r6.jpg

A jučer sam tijekom mokrenja izbacio grumenčić krvi, sačuvao sam ga štapićem za uho. Slika: http://oi59.tinypic.com/282qiqx.jpg (znam da se slabo vidi, loša mi je kamera; ovo tamnije je to o čemu govorim)

Ima li itko bilo što reći oko ovoga prije nego odem doktoru?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Krv i peckanje pri kraju mokrenja

Post od aaaca »

Надам се да си већ био код лекара. Вероватно се ради о јакој упали бешике а можда и бубрега.
Donnie95
Novi član
Novi član

Post od Donnie95 »

aaaca napisao:Надам се да си већ био код лекара. Вероватно се ради о јакој упали бешике а можда и бубрега.
Ok, evo neobične stvari. Od subote ne mokrim krv (ako je ono bila opće krv), a opće me više ne pecka pri mokrenju. Prošlog je tjedna mokraća bila skoro uvijek žuta, a pri kraju ta crvenkasta boja, a sad je 'normalne' bijele boje, sa laganim primjesama žute, nema traga krvi ili ikakvom peckanju.
Ignorirati ono što je bilo i nastaviti dalje ili ipak ići liječniku? Stvarno izgleda kao da nikad ništa nije bilo.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда је био песак у питању. Да онај груменчић крви није био каменчић?
Donnie95
Novi član
Novi član

Post od Donnie95 »

aaaca napisao:Можда је био песак у питању. Да онај груменчић крви није био каменчић?
Može biti, nije djelovalo samo kao mokraća.

Glupo pitanje, znam, ali moram li ići liječniku? (ne znam što bih sve napravio da ne moram, to mi je toliki psihički napor)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Било би добро да се уради анализа урина и уринокултура. То може и приватно, директно у лабораторији. После тога се може знати да ли је лекар неопходан.

Колико течности пијеш и шта све пијеш?
Donnie95
Novi član
Novi član

Post od Donnie95 »

aaaca napisao:Било би добро да се уради анализа урина и уринокултура. То може и приватно, директно у лабораторији. После тога се може знати да ли је лекар неопходан.

Колико течности пијеш и шта све пијеш?
4-5 čaša vode dnevno, malo više ako se izlažem fizičkoj aktivnosti. Alkohol nisam okusio od 19. ožujka, ali i tada u relativno maloj količini. Popijem s vremena na vrijeme kolu, najviše dvaput tjedno. To bi bilo to. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Треба постепено да повећаваш унету воду у организам. Минимум је 3dl на 10kg телесне масе. Треба да пијеш негазирану и слабоминералну воду.
Odgovori