manjak gvozhdja i hemoglobina

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jovancici
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 23, 2006 10:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

manjak gvozhdja i hemoglobina

Post od jovancici »

kako da reshimo problem sa manjkom gvozhdja i hemoglobina kod deteta od 7 meseci.Gde je HGB 103 (120-180) , HCT 27.5 (34.0-48.0) , MCV 63.2 (80.0-100.0) , MCH 23.7 (27.0-32.0) ,MCHC 375 (320-360) ,LY 67.3 (11.0-49.0) , GR 26.9 (42.0-85.0) , RDW 17.3 (11.5-14.5) , MPV 5.7 (6.0-10.0) i PDW 16.4 (10.0-15.0) ovo su lab. nalazi molimo za savet HVALA[/b]
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

pedijatar ce ti verovatno dati i neki sirup tipa ferohel koji je za podizanje krvne slike, a moj savet ti je sokic od borovnice (ovo je malo teze da se napravi, ali kupi), mozes i da mu napravis sokic od cvekle, pojacaj mu spanac i kupi mlado zdrebece meso, dobro skuvaj i ispasiraj u blenderu, naravno imas i milupine ili vec cije zitarice sa dodatkom gvozdja, one su dobre kao dorucak sa jogurtom, mislim da ce navike u ishrani pomoci mnogo vise nego bilo koji sirup, na tebi je da se organizujes. Surfaj malo internetom, naci ces lepe recepte za bebironce, ja sam mojim devojkama za skoro sve nasla caku kako ce pojesti, pa cak i paradajz koji obicno bacaju da ne stoji ni na stolu kad je rucak
Srecno!!!
double trouble is my life
jovancici
Novi član
Novi član

Post od jovancici »

hvala na savetima.ja i nisam pristalica lekova a dobio je legofer i to da pije 3 meseca.
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm

Post od milisa »

Californija fitnes ima odlicne multivitamine za decu. Zovu se lion kids i kao gumene bombone su, a imaju i neke formule za jos manju decu. U svakom slucaju su prirodni dodaci ishrani. Ja sam u trudnoci pila njihov new life za trudnice i dojilje, jako sam zadovoljna jer se sve dobro podnosi. Imaju prodavnicu u ul. Beogradskoj preko puta Matika, mogu i oni da te posavetuju sta da uzmes.
jovancici
Novi član
Novi član

Post od jovancici »

ja sam iz vrsca.kako da pronadjem beogradsku ul.? hvala na savetu,zvuci bolje od legofera.
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm

Post od milisa »

To je ulica koja se spusta od pravnog fakulteta ( Tasmajdanskog parka ) prema Slaviji. Ako nadjem broj telefona , mozda da proveris da li imaju prodavnicu ili nekog predstavnika ( apoteku ) u Vrscu, poslacu ti.
ntatjana73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 12, 2004 1:13 pm

Post od ntatjana73 »

Moj sin je rodjen anemican i prvih par meseci je pio sirup Legofer i pomogao mu je. Sada ima skoro 14 meseci i jos uvek mu je KS u fizioloskim granicama.
tatjana
jovancici
Novi član
Novi član

Post od jovancici »

mozda je i dobar legofer ali moj sin nece da ga pije.znaci,vise od pola ispljune.nikad neznam koliko je popio a koliko izbacio.poslusala sam milisin savet i kupila sam tabletice gvozdja koje mu umesam u hranu.videcu dali ce mu to pomoci!nemam ja nista protiv legofera<jednostavno nisam pristalica hemije.jasno,ako mu ovo ne pomogne,moracu mu dati sirup.
Odgovori