Hladne noge

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
krle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 25, 2007 8:45 pm

Hladne noge

Post od krle »

Imam problem sa hladnim nogama.Noge mi se puno znoje a kad je ovako hladno budu ledene da nije podnošljivo.Voleo bih da čujem ako je neko uspleo da reši taja problem.Doktorka kod koje sam bio kaže da je slaba cirkulacija u pitanju ali se ja kao laik pitam zbog čega se onda znoje.Valjda se znojimo kad je cirkulacija ppovećana.Unapred hvala
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Za znojenje neznam ali za hladne noge je definitivno uzrok slaba cirkulacija jer protok krvi greje nase telo. Ja isto imam problem hladnih ruku i nogu. Pomaze mi brzo hodanje. Svaki drugi dan brzog hodanja oko 3 km odrzava mi noge toplima non stop.

Mozda ti se noge ohlade jer su mokre od znoja?
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Vec sam negdje na forumu napisala svoje iskustvo.
Ja sam pila ginkocel zbog hemoroida (nasla sam isto tako na internetu da moze da ih lijeci), a usput sam primjetila da su mi i noge i ruke toplije nego ranije. Ako se odlucite za ovo onda trazite u apotekama ginko-forte, jer je to najjeftinija varijanta (a isti efekat) i pije se jedna kapsula dnevno (ginkocel se pije 3x2).
To je preparat na bazi biljke koja se zove ginko biloba (ako sam dobro upamtila).
majster
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 10, 2010 8:15 pm

Re: Hladne noge

Post od majster »

Molim za pomoc,
kada sedim i kada su noge ispod stola osecam hladnocu u predelu cevanica (na prednjoj strani) i po nekad oko zgloba. I do sada mi je to bilo "normalno", ali od pre 15 dana, samo na desnoj cevanici osecam hladnocu, sada vise nije bitno da li sedim ili lezim u krevetu, kolika je temperatura u prostoriji.

Sta moze biti uzrok tome? Na koji nacin se leci takvo stanje? Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли спољашње загревање цеванице поправља осећај хладноће? Да ли је цеваница објективно хладна или само имаш осећај хладноће? Како је било пре а како сада по тим питањима?
majster
Novi član
Novi član

Post od majster »

Spoljasnje zagrevanje kratkotrajno popravlja situaciju.
Osecaj hladnoce se povremeno premesta iz gornjeg dela u srednji deo, iz srednjeg u donji deo cevanice, iz levog u desni deo i obratno.

Inace nosim cizme sa vunenom oblogom i plus oblazem nogu sa oblogom od šalа i majice, i veoma malo pomaze. (kada ne nosim cizme onda je osecaj hladnoce poprilicno izrazeniji).

Problem je sto sam trenutno daleko od civilizacije, pa trenutno ne mogu da posetim doktora.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ниси ми одговорио да ли ти је цеваница објективно хладна или имаш само такав осећај?
majster
Novi član
Novi član

Post od majster »

osecaj.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Онда су нерви у питању, а не циркулација. Да ли имаш проблема са кичмом и колико имаш година?
lejla15
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2015 6:05 pm
Kontakt:

Post od lejla15 »

Isto imam problem sa hladnim nogama..Ima veze sa cirkulacijom, jer mi se to desava s vremena na vreme, i leti i zimi..Ne bih znala da ti dam neki savet, tako da i mene zanima da li ima neko da nas posavetuje :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако си сигурна да је циркулација у питању, ево ти једноставног решења. А и ако ниси сигурна можеш да пробаш - не може да шкоди.

Код кинеза купи два јача магнета (у облику издуженог препеличијег јајета) и по један стави у сваку чарапу - близу скочног зглоба са спољне стране. И више нема хладних стопала.
Odgovori