Nepopravljivo suva koza
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 25, 2005 12:36 pm
Nepopravljivo suva koza
pozdrav svima
Imam strasno suvu kozu. Ono sto me zabrinjava, a pritom i jako smeta je predeo bokova, prepona, butina, listova, i u manoj meri ruku i ledja. Tu mi je koza zaista toliko suva da posle svakog tusiranja pece i zateze. Nanosenje bilo kakve kreme ili komercijalnog mleka, losiona ili bilo cega nema skoro nikakvog efekta. Koza prestane da pece, ali su na njoj i dalje vidljive ljuspice od ljustenja. Probala sam da koristim i hidratantne i ekstra masne proizvode, bez ikakvog efekta. Po savetima apotekara i kozmeticara probala sam i bebi ulja, Pavlovicevu mast, Nivea Q10 losion, mleka za telo za ekstra suvu kozu... i nista. Posto na tim delovima imam i jako izrazen celulit koristila sam po preporuci maserke Natura Bel brsljan gel za celulit na istim predelima, ali on bas i nije za hranjenje koze koliko sam ja shvatila... Isla sam i kod dermatologa, i ona mi je rekla, da to "nije nista strasno, i da mazem Pavlovicevom mascu"!
Dobro bi mi dosao savet sta da koristim i preporuka za nekog dermatologa. Zaista bih volela da to pogleda neko zainteresovaniji.
hvala unapred
Imam strasno suvu kozu. Ono sto me zabrinjava, a pritom i jako smeta je predeo bokova, prepona, butina, listova, i u manoj meri ruku i ledja. Tu mi je koza zaista toliko suva da posle svakog tusiranja pece i zateze. Nanosenje bilo kakve kreme ili komercijalnog mleka, losiona ili bilo cega nema skoro nikakvog efekta. Koza prestane da pece, ali su na njoj i dalje vidljive ljuspice od ljustenja. Probala sam da koristim i hidratantne i ekstra masne proizvode, bez ikakvog efekta. Po savetima apotekara i kozmeticara probala sam i bebi ulja, Pavlovicevu mast, Nivea Q10 losion, mleka za telo za ekstra suvu kozu... i nista. Posto na tim delovima imam i jako izrazen celulit koristila sam po preporuci maserke Natura Bel brsljan gel za celulit na istim predelima, ali on bas i nije za hranjenje koze koliko sam ja shvatila... Isla sam i kod dermatologa, i ona mi je rekla, da to "nije nista strasno, i da mazem Pavlovicevom mascu"!
Dobro bi mi dosao savet sta da koristim i preporuka za nekog dermatologa. Zaista bih volela da to pogleda neko zainteresovaniji.
hvala unapred
Facts are sometimes relative.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Eksta suva koza
Brend Uriage ima preparat Keratosan 15 i 30, gde je aktivna supstanca urea. Svi koji su imali problem sa suvom kozom, akoristili su ovaj preparat, bili su zadovoljni. Ako ste u prilici, zakazite u utorak besplatan pregled kod dr Gorane i mene. Tada Vam mozemo i formulisati neki preparat koji ce mozda pomoci. Telefon za zakazivanje je 557-553.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 25, 2005 12:36 pm
-
- Saradnik
Keratosan emulzija
Keratosan kosta oko 1800,00 (nisam bas siguran). Ako Vam je to skupo,
mozemo Vam napraviti slicnu emulziju (isti aktivni princip, druga podloga). Ta emulzija bi kostala oko 1500,00 din 1/2 lit, sto je dovoljno za oko 45 dana.
mozemo Vam napraviti slicnu emulziju (isti aktivni princip, druga podloga). Ta emulzija bi kostala oko 1500,00 din 1/2 lit, sto je dovoljno za oko 45 dana.
-
- Saradnik
Emulzija za jako suvu kozu
Dr Gorana i ja smo zajednickim snagama formulisali jednu masnu, ali efikasnu emulziju za negu suve kože. Par pacijenata ju je isprobalo, i veoma su zadovoljni.
-
- Saradnik
Suva koža
Mozda bi Vam prijala polumasna emulzija specijal, koju smo skoro formulisali i pustili u prodaju. Kratko je vreme za hvale, ali se za sada pokazala vrlo, vrlo delotvorna. Pored toga sto pomaze suvoj koži, u sebi sadrži sastojke koji vrlo povoljno utiču na barijernu funkciju kože i odlično je neguju! Eto, malo reklame...
P.S. Potencijalni korisnici su najbolji kritičari, pa je svaka sugestija dobrodošla!

P.S. Potencijalni korisnici su najbolji kritičari, pa je svaka sugestija dobrodošla!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 3:44 pm
Re: Nepopravljivo suva koza
Ова тема је стара 10 година, али да не бих отварала нову, користим ову. Прво да кажем да сам ја лаик, али у овим одговорима (саветима) ја не видим решење проблема, јер се ради о санирању последица, а не узрока. Дакле, све док се користе ова и она "чудесна" средства, све је у реду, али чим се са њима престане, проблем се враћа, јер узрок није отклоњен. Узроци суве коже могу да буду бројни. Зато се треба обратити дерматолозима на више адреса. Ако један није заинтересован да помогне, отићи код другог. Једино то видим као решење.
Поздрав!
Поздрав!
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Углавном је проблем недовољан унос чисте воде и генерално погрешна исхрана. Такође и свакодневно прање разним сапунима веома је проблематично.
Slazem se. Danas se samo piju sokovi koji su puni secera a voda se u potpunosti zanemaruje.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Колико често се переш и чиме?
pa od kad mi je to tako krenulo,jednom dnevno,koristila dove sapune,u dodiru sa vrucom vodom hoce svrab da mi se pokrene,sada trenutno koristim hidratantne kupke.jos uvek se mazem decijom kremom,pavlogal,bekutan krema i ulje.aaaca napisao:Колико често се переш и чиме?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Прво уништиш бактеријску флору сапунима, онда врућом водом додатно је иритираш, па на крају намажеш уљима која кожи не дају да дише.
Препоручио бих ти да пробаш само са туширањем млаком водом толико да ти није хладно. После тога само благо упијање воде са коже.
Можеш да пробаш са алкалном водом. У на пример три литра воде ставиш кашику соде бикарбоне, добро размутиш и тако се опереш без накнадног испирања чистом водом.
Препоручио бих ти да пробаш само са туширањем млаком водом толико да ти није хладно. После тога само благо упијање воде са коже.
Можеш да пробаш са алкалном водом. У на пример три литра воде ставиш кашику соде бикарбоне, добро размутиш и тако се опереш без накнадног испирања чистом водом.