4.2. sam zadobio opekotinu na desnoj nozi, od nitro razredjivača oko litre, koji je zahvatio i patiku i radničke pantalone, a ugašen je tek posle 2 min. U početku je delovalo kao da nije opasno.
ovako :

Namazao sam melem prvi dan i tako ostalo do drugog dana kada sam otišao do Vranja i jedne ambulante koja u lečenju koristi Dobrijevu mast tj melprop-d. Sestra mi je očistila ranu i skinula jedan deo kože i plikove. I to je izgledalo ovako :

nakon nedelju dana javili su se veliki i nepodnošljivi bolovi pa sam opet posetio Vranje, ovog puta mi je rana još više očišćena rana pod pretpostavkom da je opekotina blizu trećeg stepena.
Nakon toga bol nije prestao i otišao sam treći put nakon 3 dana kad mi je još rana očišćena od umrle kože.
Sad rana izgleda ovako, na preporuku i sam je čistim i skidam posle kupanja peškirom i pincetom delove kože.

Na ranu i doktor i ja stavljamo prilikom čišćenja acidi borici i rivanol, pa se sa otvorenom kapsulom Rifamola rana prekrije a onda nakon toga ide Melprop-d melem.
Problem je kao što vidite da rana nije ni krenula da se zatvara za ovih 18 dana, a od juče su se pojavili i mali plikovi kao bubuljice iz kojih teče neka tečnost a i iz same rane je krenulo da teče.
Juče uveče sam otišao po drugo mišljenje kod drugog lekara i dali su mi aerus zbog sumlje da sam postao alergičan na tu mast, i preporučili da okolinu sa tim sitnim bubuljicama mažem sa hidrociklinom a samu ranu sam noćas namazao Flogocidom. Uz preporuku da danju otvaram ranu i koristim cinkovu mast, i popiem kutiju palitrexa.
E sad evo me ovde rana me od jutros više ne boli, čak i mnogo manje teče, ali i dalje užasno izgleda. Al želeo bih da čujem i treće mišljenje i šta da uradim.
Šećer sam merio i izmerio 6. Pošto su sumljali da imam povišen šećer čim se rana ne zazdravuje.
Hvala unapred.