Opekotina trećeg stepena-problem-gnoji

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
rosuljac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2015 10:18 am

Opekotina trećeg stepena-problem-gnoji

Post od rosuljac »

Pozdrav svima,
4.2. sam zadobio opekotinu na desnoj nozi, od nitro razredjivača oko litre, koji je zahvatio i patiku i radničke pantalone, a ugašen je tek posle 2 min. U početku je delovalo kao da nije opasno.
ovako :
Slika

Namazao sam melem prvi dan i tako ostalo do drugog dana kada sam otišao do Vranja i jedne ambulante koja u lečenju koristi Dobrijevu mast tj melprop-d. Sestra mi je očistila ranu i skinula jedan deo kože i plikove. I to je izgledalo ovako :

Slika

nakon nedelju dana javili su se veliki i nepodnošljivi bolovi pa sam opet posetio Vranje, ovog puta mi je rana još više očišćena rana pod pretpostavkom da je opekotina blizu trećeg stepena.

Nakon toga bol nije prestao i otišao sam treći put nakon 3 dana kad mi je još rana očišćena od umrle kože.

Sad rana izgleda ovako, na preporuku i sam je čistim i skidam posle kupanja peškirom i pincetom delove kože.

Slika

Slika

Na ranu i doktor i ja stavljamo prilikom čišćenja acidi borici i rivanol, pa se sa otvorenom kapsulom Rifamola rana prekrije a onda nakon toga ide Melprop-d melem.

Problem je kao što vidite da rana nije ni krenula da se zatvara za ovih 18 dana, a od juče su se pojavili i mali plikovi kao bubuljice iz kojih teče neka tečnost a i iz same rane je krenulo da teče.

Juče uveče sam otišao po drugo mišljenje kod drugog lekara i dali su mi aerus zbog sumlje da sam postao alergičan na tu mast, i preporučili da okolinu sa tim sitnim bubuljicama mažem sa hidrociklinom a samu ranu sam noćas namazao Flogocidom. Uz preporuku da danju otvaram ranu i koristim cinkovu mast, i popiem kutiju palitrexa.

E sad evo me ovde rana me od jutros više ne boli, čak i mnogo manje teče, ali i dalje užasno izgleda. Al želeo bih da čujem i treće mišljenje i šta da uradim.
Šećer sam merio i izmerio 6. Pošto su sumljali da imam povišen šećer čim se rana ne zazdravuje.

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Opekotina trećeg stepena-problem-gnoji

Post od aaaca »

Једино могу да ти препоручим на нађеш неки што јачи магнет и учврстиш га што ближе рани. Ако је довољно јак можеш да га учврстиш и са друге стране ноге јер магнетно поље пролази кроз ткиво и кост. Једини проблем је што мораш да га носиш буквално цео дан.

Можда би могао да пијеш Химорал.
Odgovori