Prije 8 mjeseci sam slomio kost, lom mozete vidjet na slici ispod:

(kliknite da uvecate sliku)
Gips nosio 2 mjeseca, na kontroli lom je izgledao ovako:

(kliknite da uvecate sliku)
Doktor me stiskao na mjestu gdje se nalazi kost, nije me bolilo i odlucio je da skinem gips.
Zbog obaveza i svoje gluposti tek sam nakon 6 mjeseci kreno sa terapijom (znaci 4 mjesca nakon skidanja gipsa. Tada nisam panicio jer me nije bolilo i mogao sam savijati ruku, nije mi smetalo u obavljanju svojih poslova. Međutim sad sam zabrinut jer nakon 8 mjeseci stanje je skoro pa isto.)
Nakon 20 terapija, osjetio sam napredak nekih 20% u odnosu na stanje prije terapije. A poređenja radi trenutno mi je ruka na nekih 30% u odnosu na stanje prije loma.
Nakon fizikalnih otisao sam kod ortopeda na kontrolu, slikali su ruku i zakljucili kao da jos zarasta, da se spojila na jednom mjestu. Nemam sliku, jer su gledali snimak na racunaru, uglavnom kako sam ja vidio izgleda dosta slicno slici iznad. (slika, 2 mjeseca nakon loma - skidanje gipsa)
Eh sad ne kontam ako nije 100% zarasla, zasto su mi i prije skinuli gips i zasto da radim fizikalne terapije sa takvom rukom, zar to nece pogorsat sve ?
Na ortopediji mi govore da banjam u vrucoj slanoj vodi, a ova dr. fizioterapeut govori led, ledeni slana voda, 3x po 5minuta... Sad koga ja treba da slusam???
Sta ja mogu da radim da bih ubrzao proces zarastanja?