Navikularna (scaphoid) Lom - Komplikacije - Rehabilitacija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
unikat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 1:10 pm

Navikularna (scaphoid) Lom - Komplikacije - Rehabilitacija

Post od unikat »

Pozdrav,

Prije 8 mjeseci sam slomio kost, lom mozete vidjet na slici ispod:

Slika
(kliknite da uvecate sliku)

Gips nosio 2 mjeseca, na kontroli lom je izgledao ovako:

Slika
(kliknite da uvecate sliku)

Doktor me stiskao na mjestu gdje se nalazi kost, nije me bolilo i odlucio je da skinem gips.

Zbog obaveza i svoje gluposti tek sam nakon 6 mjeseci kreno sa terapijom (znaci 4 mjesca nakon skidanja gipsa. Tada nisam panicio jer me nije bolilo i mogao sam savijati ruku, nije mi smetalo u obavljanju svojih poslova. Međutim sad sam zabrinut jer nakon 8 mjeseci stanje je skoro pa isto.)

Nakon 20 terapija, osjetio sam napredak nekih 20% u odnosu na stanje prije terapije. A poređenja radi trenutno mi je ruka na nekih 30% u odnosu na stanje prije loma.

Nakon fizikalnih otisao sam kod ortopeda na kontrolu, slikali su ruku i zakljucili kao da jos zarasta, da se spojila na jednom mjestu. Nemam sliku, jer su gledali snimak na racunaru, uglavnom kako sam ja vidio izgleda dosta slicno slici iznad. (slika, 2 mjeseca nakon loma - skidanje gipsa)

Eh sad ne kontam ako nije 100% zarasla, zasto su mi i prije skinuli gips i zasto da radim fizikalne terapije sa takvom rukom, zar to nece pogorsat sve ?

Na ortopediji mi govore da banjam u vrucoj slanoj vodi, a ova dr. fizioterapeut govori led, ledeni slana voda, 3x po 5minuta... Sad koga ja treba da slusam???

Sta ja mogu da radim da bih ubrzao proces zarastanja?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Navikularna (scaphoid) Lom - Komplikacije - Rehabilitacija

Post od aaaca »

Процес зарастања ћеш много убрзати ако јак сталан магнет учврстиш ластижом, што ближе повреди. Треба да га носиш бар 20 сати свакодневно.
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

aaaca napisao:Процес зарастања ћеш много убрзати ако јак сталан магнет учврстиш ластижом, што ближе повреди. Треба да га носиш бар 20 сати свакодневно.
Hm prvi put cujem za takvo nesto, mada dok sam isao na fizikalne, u sklopu njih imao sa i terapiju sa magnetom, valjda se tako zove...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То на физикалној зову магнет али он је генератор електромагнетног поља. То нема никакве везе са сталним магнетним пољем. Нешто о томе сам писао на мом сајту www .aca .rs у Савети, Здравље па под Магнети, Зглобови итд.
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

Pa sta mi predlazete, koje i gdje magnete nabaviti, kako i koliko ih koristiti itd.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Магнет рецимо овакав: https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html

Како и колико, написао сам у ранијем посту.

Магнете можеш да купиш и на сајтовима које сам поставио на мом сајту под Линкови, Здравље, група Магнети.
Odgovori